Uncategorized

Nightmare!

Det är väl tveksamt om jag kan skylla på de usla bidragen i gårdagens melodifestival, men i natt har jag haft den värsta mardrömmen på många, många år, åtminstone som jag kommer ihåg.

Vi bodde ungefär där vi bor nu, men i ett annat hus, med stora panoramafönster. Helt plötsligt fick vi se något mystiskt, långt borta i skogen, som såg ut som en skogsbrand. När jag skulle ringa 112 funkade inte telefonerna. Till sist fick jag liv i mobilen och i samma sekund som jag kom fram till larmcentralen kom det en eldstorm och hela huset omringades av eld…

DÄR … vaknade jag.

Och gick upp. Insåg att det var enda sättet att komma ifrån den otäcka drömmen, och känslan. Så småningom somnade jag om, utan att drömma vidare i dramat. Å andra sidan fanns det väl inte så mycket ”vidare” med det scenariot? Men känslan sitter fortfarande i… Ur den synvinkeln är det väl rätt bra att marken täcks av snö och is, för skogsbränder känns onekligen väldigt avlägset just nu. Hade det varit sommar och torka så vete sjutton om jag somnat om över huvud taget?

Något för en drömtydare att sätta tänderna i igen kanske? Husse undrade vad jag sett på TV efter att han åkte ut och jobbade, men något annat än melodifestivalen och sista halvan av Hipp Hipp kan jag inte skylla på. Och nog för att båda programmen var rätt katastrofala, men därifrån till katastroffilmsscenario känns steget ändå ganska långt, eller? Och om det är min önskan om att snön och isen ska försvinna som framkallat drömmen så känns det väl ändå lite … drastiskt?

*****

Igår eftermiddag sammanstrålade jag med A och N vid ridhuset. Kul att träffa N igen som varit borta från hundträningen i några år men nu är på g igen. Ja det var kul att träffa A också förstås, även om det inte var lika länge sen. 😉 En timme höll vi på, och byggnaden stod kvar trots att det blåste rejält.

Den där stormen blev det inte sådär jättemycket av förresten. Visst blåste det rejält, men … storm? Njae… Vi hade laddat med gasolkamin och massor av vattenflaskor med tanke på eventuella strömavbrott, men precis som vanligt när vi gör så blir det inte så mycket av ovädren. Bra trick det där. 😛

Idag har jag ägnat någon timme åt shopping. Inget avancerat, utan mest lite nyttoföremål. Bl a inredning till skåpet vi kom hem med förra helgen, så att man ska kunna utnyttja utrymmet på ett mer effektivt sätt. Det blir nog bra det där, när det blir klart.

Lite hundträning har det blivit idag också, men vår träningsväg var i ganska bedrövligt skick. Vi hittade en isfri mittremsa på ca 20 meter och där körde vi fritt följ (med många helomvändningar 😮 ), vändningar på stället, stegförflyttningar och fjärrdirigering. Fria följet börjar faktiskt kännas riktigt bra, men det är väl troligen bara för att det inte är tävlingssäsong än? På isen körde vi saktagåendet i framåtsändandet. Nu har han kommit på att det går att sänka tempot ytterligare från trav (vilket iofs är ett helt OK tempo med liten hund, om han bara kan hålla sig ifrån den ökade traven) men han kommer inte ner i skritt riktigt, och idag slutade det med något som mest liknade tölt?! Nåja, han försöker ju i alla fall. 🙂 Och jag tror inte man får avdrag för orena gångarter på bruks- och lydnadstävlingar?

Knoll & Tott läser matte som en öppen bok och inser direkt när hon tänkt sig
iväg på någon aktivitet som inte innefattar dem.
Då faller de resignerat ihop i en hög (eller två) i hallen…

 

3 reaktioner till “Nightmare!”

  1. Hehe, en snabb googling gav vid handen att drömmar om brand är sexuellt färgade, ”att den har sina rötter i något barndomsminne av sexuell art som vederbörande ofta förträngt”. Där du! Freud skulle jubla om han fick prata med dig, sörru. 😀

    Jädrar vad du ligger i och tränar. Här vilar vi oss i form. I alla fall hundarna; jag försöker träna som attan genom zumban. Det är kul, men fasiken så svårt. Varför måste de ha så många krångliga steg och rörelse, dessutom i ett tempo som gör att ben och armar riskerar att trassla ihop sig på mig… 😛 Har du testat zumba? Det är, trots min beskrivning, en himla rolig och lagom krävande träning som ger både kondition, styrka och smidighet. Jag har visserligen inte hållt på så länge, men jag märker faktiskt en viss skillnad redan, vad gäller smidighet. Nu skulle jag väl inte beskriva mig som smidig ändå, men ”kassaskåpet” är i varje fall på väg att bli upplåst. 😉

    Ha det!

    1. …och jag googlade och hittade diverse andra förklaringar. Allt från många barn (känns lite kört?) till kommande olyckor. Nåja… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s