Räddaren i nöden!

Idag har det bjudits på spöregn (stundtals) och nollgradigt eller någon enstaka plusgrad. På turen in till stan var risken för vattenplaning helt plötsligt överhängande, och på Maxis parkering hade det passat utmärkt med gummistövlar… Tja, det är ju alltid kul med omväxling, eller inte? Hade det varit 8:e mars istället för 8:e januari hade jag jublat, men det här känns inte direkt som om det ska bli vår nu, eller?

På Maxi strövade jag förbi djuravdelningen och hittade en liten pryl som kändes gedigen och verkade vara en vettig investering för att kunna idka inomhusaktivitet och få lite trötta hundar. Investerade 79 pengar, och det var det nog värt. 🙂 Ladda med godis, och låt hunden jobba liksom – perfekt! Båda jyckarna (de fick köra en i taget) jobbade på bra, och tog inte till våld utan rullade, puttade, sparkade, puttade och rullade lite till. Dagens godisbitar var pyttesmå foderkulor som ramlade ur ganska lätt. I morgon går vi upp ett snäpp, så får de jobba lite mer. (Ja, vi håller på att tömma förrådet av lottningspåsar och prispåsar från tävlingssäsongen.)

Promenad med godisletande i de tunga, blöta plogvallarna har vi också hunnit med. Karlsson har dessutom gjort det till en sport att gå på/i snövallarna istället för på vägen. Han smyger fram längst upp, djupt koncentrerad för att gå ”försiktigt” så att snön ska hålla, och han ser onekligen rätt fånig ut. 🙂

Ett tydligt vårtecken är trots allt att julgranen, 2010 års modell, has left the building. Man kunde då konstatera att ädelgranar också barrar. Mycket! Den har hållit sig i skinnet så länge vi inte har rört den, men oj … när jag började plocka av pyntet? Det kan möjligen ha något att göra med att vi efter de första tre dagarnas intensivvattning tappade intresset pyttelitegrann och att den hann torka ut vid något tillfälle. Det kan bero på det. (Att det ska vara så förbaskat svårt att komma ihåg att vattna granskrället? Samma visa varje år!)

3 reaktioner på ”Räddaren i nöden!

  1. Vad vore väl (vinter-)livet utan aktiveringsgrejer?

    Du, jag kan trösta dig med att även platsgranar barrar, i alla fall min. 😮
    Dock har evighetsgranar förmånen att inte ta knäcken på all annan växtlighet inom luktavstånd, vilket är anledningen till att det inte kommer in något sådant vidunder så länge jag kan protestera. Och ja, det är p g a erfarenhet som det är så. 😉

    • Här är det länge sedan någon krukväxt for illa av granen, men det kanske har något samband med att vi kör med ädel-/kungsgran eller vad det nu är? Åtminstone luktar de inte som vanliga granar.

  2. Royan fick en sådan mojäng också…han tog till drastiska tag och trodden man åtminstone skulle tugga sig igenom och inte kasta omkring… Drago har ärft den leksaken medan Roy fick ärva Isops stora tärning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s