Insynsskydd?

Vårt hus ligger ganska nära vägen. Och min ”rökaltan”  ligger allra närmast vägen. Detta resulterar i att jag ibland känner mig lite iakttagen. Nu har snön tyngt ner den vildvuxna snöbärshäcken så det insynsskyddet har varit ur drift en längre tid. Men då kan man ju alltid lura upp husse och skotta tak så att man får en alldeles egen driva att gömma sig bakom.

Upp ur drivan sticker min syrén, och jag misstänker att den kommer vara lite matt i pälsen efter den här vinterns vedermödor. Det mesta av grenverket ligger under snön, och några grenar gick av redan på ett tidigt stadium. *snyft*

Nåväl, nu är samtliga tak på huset förhållandevis fria från snö. Vad det gäller lagården (180 kvadrat byggyta) får vi väl använda den religiösa metoden och be en bön, eller nå’t.  Taklutningen är dock bra, så jag tror det ska gå vägen.

Nu är det bestämt att vi åker bil till begravningen. En tung resa, oavsett färdmedel, men tåg känns för opålitligt i dessa tider. Fördelen med bilen är att hundarna får följa med, och de kommer garanterat vara till god hjälp för att hålla mig på fötter. Vädret verkar inte heller ha några större katastrofer i beredskap åt oss, så vi får tro att det går bra vad det gäller själv resandet. Resten får vi se…

Dagens snöfria bild kommer här:

8 reaktioner på ”Insynsskydd?

 1. Gillar helt klart Karlsson och vitsipporna bäst….ååååh som man längtar efter den årstiden !!

  Det blir nog en tung resa både med och utan bil, men fördelen med att ta bilen är ju att ni kan ta den tiden ni behöver och stanna ofta om det behövs, hoppas väglaget är hyfsat bra tills ni ska åka !

 2. Jag tror också bil är det säkraste för tillfället, tågen, de som över huvud taget går, är alldeles för opålitliga för en sån resa. Och att få med hundarna är förstås en stor fördel. Dessutom kan det vara skönt att ni får vara för er själva både dit och hem. Ta god tid på er bara, så ska det nog gå bra, själva resan i alla fall.

  Och begravingen… ja, det kommer förstås inte att bli lätt. Men det blir ofta en liten gnutta lättare efteråt faktiskt. Lättare att fokusera på de ljusa minnena istället för sorgen.

 3. Sötaste skägget bland vitsipporna!!!

  Bil låter smart. Egen takt, fritt fram att lipa och ulka när så behövs utan att folk glor, hundar i skuffen och möjlighet att byta färdväg om så skulle behövas.
  Begravningar är inte kul, men jag tror som mamma att de är lite som ett själsligt plåster. De hjälper att hålla ihop och att ge hopp om läkning och minnas det goda. Lite, lite iaf…

  Massa kramar!

 4. Håller med övriga: Det blir lättare efter begravningen. Iaf mestadels, det kommer bakslag när man gjort ”allt” och det är slutgiltigt över men i det stora hela blir det bättre.

  Hoppas jag också har rätt! 😉

 5. Åhh vad jag längtar efter våren när jag ser dina bilder! Anade ju att det finns hopp i lördags när det töade och var takdropp och t.o.m solen tittade fram…

  Vi har en del intressanta alplandskap på tomten hos oss också. Undrar hur allt kommer se ut när snön försvinner…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s