Insnöad. På riktigt!

Just nu börjar jag känna mig som någon i katastrofrullen ”Day after tomorrow” (som jag av någon outgrundlig anledning faktiskt har sett, not my kind of movie – egentligen). Bara under natten har det kommit närmare 30 cm snö, jag har mätt! På Borås Tidnings hemsida kan man läsa:

Från fredag eftermiddag till lördag eftermiddag när snöfallet avtar räknar man med uppemot 30 centimeter snö.

Tror nog att vi får korrigera det till 40. Eller mer.

Jag har skottat en gång ut till den plogade vägen, som väl förvisso snart är oplogad igen. Att handskotta resten är inte att tänka på. Och det man skottar kommer ner nästan lika snabbt igen eftersom snövallarna är så höga. Ut mot vägen är det 70-80 cm kompakt snövall. Iza tog ett dödshopp när vi skulle ut på morgonrastningen, och höll på att bli kvar i vallen. Karlsson med sina åtta kilo kunde ta sig över hyfsat bra.

Än så länge har vi åtminstone el. Vattenflaskor är dock påfyllda, och Karlssons framåtsändandegrupp (hinkar) är påfyllda för ev. toaspolning. Gasolkaminen står också laddad sen ett par veckor tillbaka.

Det som bekymrar mig mest just nu är dock hur vi ska ta oss upp till pappas begravning? Det hotas ju med fler snöoväder i veckan så planerna på bil har vi lagt på is (?!) men tåg känns inte heller som någon garanti för att man ska komma fram i det här läget. Vill förtvivlat gärna ha med hundarna eftersom jag tror de skulle vara en stor hjälp för mig, men under rådande omständigheter får jag försöka klara mig ändå. Hundvakter har vi fixat så de får nog bli hemma som det verkar.

Nej, nu ska jag gå ut och skotta altangolvet. Det känns som om 70-80 cm snö där inte är riktigt lämpligt…

Och så avslutningsvis; dagens sommarbild!

5 reaktioner på ”Insnöad. På riktigt!

  1. I Dalsland har de slutat att ploga – plogbilarna tar sig inte fram och det yr igen lika fort som de plogar. Jag och sonen var ute och skottade för timma sedan. Det syns knappt längre. Jag tror jag blir tokig!!!!
    Och ja, jag tänkte också på The Day After Tomorrow när jag skottade… 😉

    • Tyvärr är nog inte det någon ”option” med tanke på hur mycket folk det troligen blir, och vi vet inte vilka, + övriga arrangemang.

  2. Jag hade nog satsat på bil, ändå. Vår lärare i helgen kom ner från Dalarna (!) och hon körde. Fyrhjulsdrivet och dubbdäck, och det antar jag att du har också… Även om (eller kanske just för att) jag så att säga jobbar i branschen, så litar jag verkligen inte på tåg som transportmedel under rådande väderomständigheter i det här landet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s