Hokus pokus

Tror jag ska göra en tradition av det jag  gjorde i förra inlägget, även om vissa väljer att kalla det tortyr. 😉 Från och med nu och fram tills vi har uppnått något som vi, med lite god vilja, kan kalla vår ska varje blogginlägg pyntas med en vår-/sommar-/höstbild. I princip vad som helst ur bildarkivet, bara det är en bild tagen utomhus, utan snö. Viss reservation lämnas dock för ev. bloggande från mobilen. Kanske man på detta sätt kan trolla bort vintern? Just nu snöar det något kopiöst ute, helt enligt prognosen…

Vi pulsade hur som helst ut till ”lokalen” jag och den lilla terriern. Och jag med en alldeles förfärlig matta under armen. Den mönstrade mattan från helvetet som jag fyndade på jobbet för att ha som krypmatta i vardagsrummet. Nu fick den bli vittringsapporteringsmatta istället. Mönstret gör nämligen att han inte kan hitta godisbitarna lika enkelt med synen. Och mitt knep fungerade. Idag var jag också lite snabbare i vändningarna och hann bryta och berömma precis när han markerade, men innan han grep, rätt pinne. Och inga felpinnar blev det idag. Hurra! Men det tar på den lilla terriernosen. Jösses vad trött han blir. 🙂

Lite fjärr (sitt-stå), kryp, stegförflyttningar och skall körde vi också. Funderar på att gräva fram hindret  i morgon och tina upp det, för hopp-apport skulle också gå att träna därinne, under förutsättning att jag kastar försiktigt så att jag inte spräcker speglarna… Å andra sidan kan jag ju lägga ut apporten och bara träna återhopp också.

Kvällen får jag och hundarna givetvis tillbringa på tre man hand. Husse tillbringar sin fredagkväll i plogbilen, och jag får vara chef över fjärrkontrollen vilket innebär att det inte blir något OS på TV:n.

6 reaktioner på ”Hokus pokus

 1. Åh vilken underbar bild! Känner hur snön smälter under skorna direkt 😉 Ska nog ta och föjla ditt exempel, bilder utan snö får det bli! Jag vill också ha en inomhustränings lokal. *avis*
  Hur har du gjort när du har tränat in framförgåendet? Jag tänkte att Rut och jag ev skulle debutera i apellen i år, dvs om jag får henne att intressera sig för spår apporterna. Vi har bara kört hobby spårning med snusburkar, fyllda med gottor, längs vår väg.
  Ha en bra helg och njut av att äga fjärrkontrollen och dissa OS. 😛 Vad skoj att vittringsmomentet gick enl konstens alla regler idag *tummen upp*

  • Framförgåendet gick löjligt enkelt på den här hunden. Jag ställde upp honom, ställde mig själv bakom, klickade för rakriktning, dvs när han tittade framåt, och slängde godis över huvudet på honom. Efter några dagars repetitioner av detta satte jag på koppel och sa ”före”. Sen gick vi…

   Nåja, lite krångel var det väl på vägen. Det ska det inte vara så enkelt, men det är väl bara att tacka och ta emot när det händer. Och köpa en trisslott kanske? Men just att klicka för rakriktningen i stillastående tror jag är en himla bra start.

 2. Jag bara grååååååter när jag ser bilden. 😦
  Särskilt som jag just varit ute och (kryp)kört i 30 cm nysnö på oplogade vägar, genom ymnigt snöande och stormvindar, för att hämta en ohängd tonårig son som ”kände för” att gå hem till en polare istället för att, som överenskommet, åka hem med den förälder som körde de andra kompisarna. Gissa om han fick sig ett ”tal” till livs i bilen *grrrrr*!
  Har reklamationstiden gått ut på barn när de är 15 tro? 😛

  För övrigt vill jag bara tillägga att jag nog kommer och kidnappar din träningsladugård snart. 😉

  • Tror man kan reklamera åtminstone tills de fyller 18? Kolla med konsumentverket, eller socialkontoret?

   Din kompis Monica har just förbjudit mig att träna i lagården, med tanke på inrasande tak. Dock är det så brant lutning på taket så jag tror inte det är någon fara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s