Jag är trött på…

 • att inte veta om bilen kommer att stanna när jag trampar på bromsen
 • att inte veta om mina medtrafikanter ser min bil bakom alla snövallar
 • att inte veta om jag ser mina medtrafikanter bakom alla snövallar
 • galna chaufförer som kör som idioter och utsätter både mig och sig själva för livsfara
 • att vägarna ser ut som rodelbanor
 • en nedisad bil med hjulhusen fulla med fastfrusen snö
 • motor- och kupévärmare
 • långkalsonger
 • dunjacka
 • vantar och handskar
 • mössor
 • mina Icebug. De är supersköna, men det vore skönt att gå ut med hundarna utan spikar under fötterna, bara som omväxling.
 • att tycka att -2° i det närmaste är en värmebölja
 • att det krävs tre försök för att lyckas backa in bilen på tomten någorlunda mitt mellan snövallar och snötyngda buskar. Eller… snön har ruskats av, men buskarna har frusit i den nedtyngda positionen.
 • att inte kunna gå i skogen
 • att gå fram och tillbaka på grusvägen. Jag hatar att gå fram och tillbaka, jag vill gå runt!
 • att inte kunna träna spår på ett vettigt och realistiskt sätt
 • att inte kunna träna annan lydnad än fartmomenten, utan att den lilla hunden börjar frysa.
 • blå siffror och blå kurvor på yr.no. (I onsdags hade det förvirrat sig in en röd siffra angående nästa fredag, men den är borta nu…)

Ovanstånde tröttma är bara ett axplock, listad i slumpvis ordning, och i själva verket är det nog de sista – hundrelaterade – punkterna som gör mig allra mest trött.

Idag firar vintern, snön och minusgraderna tvåmånadersjubileum, och det är (milt uttryckt) exotiskt i den här landsänden. Någon enstaka timme under dessa två månader har termometern varit och vänt precis ovanför nollstrecket, helt utan effekt. Barnen (som tycker om snö sägs det?) har nu fått ett jullov med snö, de kommer få ett sportlov med snö (nästa vecka) och just nu tyder väl det mesta på att de kommer att få även ett påsklov med snö. Enligt ryktet har t o m de tröttnat och sitter inne och spelar TV-spel, precis som vanligt.

DET RÄCKER NU!

Här kommer några bilder som togs i helgen.

7 reaktioner på ”Jag är trött på…

 1. Det jobbigaste är ju att all snö följer med en överallt. Skor, bil, hund, you name it. Och häromdagen var det minus 4 grader ute, då var jag tvungen att ta av mig mössan för jag tyckte det var så HIMLA varmt ute!

 2. Jag håller med på varenda punkt utom icebugkängorna som jag fortfarande bara önskar mig. Här är så välsandat numera dock så det kan knappast kallas halt ändå som tur är.

  Vill ha vååååååår!!!!!

 3. Jisses…. Vi har också snö i Malmö faktiskt, jo faktiskt. Det är första riktiga vintern på lääääänge. Och vi har dessutom väldigt mycket iiiiiis att traska runt på. Det riktigt fina med snö är att det är åtminstone ljust. Fina bilder på K, speciellt den första bilden, där inga fötter alls är på marken.
  Han brukar ju åtminstone ha en fot i marken. Hälsa dina gullpluttar.

 4. Det där med djup snö kan även jag slippa… Roy tycker det är väldigt tråkigt att trädgården gått från 2400 kvadrat till en stig runt rabatten. När han försöker sig på utbrytningsförsök sitter han fast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s