Många dagars skratt

Via Stormvarsel hittade jag den här sidan, och jösses… känner man sig uttråkad kan man nog låta sig underhållas här i timmar, och kanske dagar?

En salig blandning av norska och någon form av svenska, sannolikt producerad av Google Translate, i två steg?

Om schäfer kan man t ex läsa:

Schäfer är lämpliga som polishund. Dessa hundar är lämpliga för polisens uppgifter att gå vidare för att säkerställa den allmänna ordningen. De skyddar befäl och fungerar avskräckande.

Schäfer är väldigt lätt att lära och inte avancerade att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Schäfer är en väldigt överkänslig hund och noggrant planerad träning är ett måste. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasen kräver mycket av idrott.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan okända personer. Normalt inte aggressiv mot andra hundar. Hundar är bra med barn. Tendensen att bete sig som ett rovdjur är i den högsta nivån i detta schäfer. Hundar av denna renraset hund har en stark tendens att tygge

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen.

Om borderterrier:

Border Terrier är en mästerligt jakthund. Jaktterriere som border terrier används till jakt över stora delar av världen. De bistår jegeren genom att leta upp den och sedan fånga och döda utbyts.

(Stackars jägare, det var nog inte så h*n tänkt sig arrangemanget!)

Border Terrier är inte svårt öka, och du behöver inte ha hund upplevelse att få En hund av denna hundras. Rasehunden är varken mer eller mindre känslig enn många andra rashundar. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasehunden kräver relativt anspråkslös utbildning.

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. Detta är mycket lekfull hund.

(Tror att Karlsson skulle vilja diskutera det där med kallt klimat?)

Rasehunden har stora halvvägs ständiga öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Border Terrier har en snarare gemensamma byggnad. Halen är riklig kort och hängande. Näsa är snarare kort. Pälsen på border terrier är strävhåriga.

***

För övrigt jobbar jag nu på jobbet för sjätte dagen i rad! Pest och pina!!!

Bredband och telefon fungerar fortfarande inte hemma, och jag fick just besked från Telia om att Telia och Relacom inte är överens om hur/vad dom ska göra?! What about; laga kabeln?! Hur svårt kan det va’?

Nu finns det inte ens en tidsplan längre på när det ska vara klart. Jag uppmanades att ringa i morgon för att eventuellt få ett besked. Det enda positiva jag kan säga om detta är att man inte längre behöver sitta i den idiotiska och oändliga telefonkön utan man kan knappa in sitt nummer och bli uppringd när det är ”dags”. Man får vara glad för det lilla…
13 reaktioner på ”Många dagars skratt

 1. En bekant till mig blev till slut så förb-ad på sin telefon/bredbandsleverantör att h*n sa upp hela rasket och nu bara håller sig med mobil telefon och mobilt bredband. Men det kanske inte riktigt är ett alternativ i det här fallet…

 2. Vi har övergått till mobil hemtelefoni, det var ju ändå ingen som använde den fasta. Det fungerar utmärkt, och eftersom vi har ”riktigt” bredband är vi heller inte beroende av något telefonabb för det. Men mobilt bredband… nja. Ibland krånglar vår router mer än jag står ut med, så jag kopplar i det mobila istället. Då är jag visserligen uppkopplad hela tiden, men överföring av några större datamängder åt endera hållet är inte så kul. Vilket jag antar att du behöver göra.

  Det var ganska motsägelsefullt om schäfer där…:)

  • Nu måste jag nyfiket fråga – hur funkar det för de som ringer till er? Det var en upprörd insändare i vår lokala tidning där man kände sig lurad av operatören för det hade blivit ”jättedyrt” för släkten att ringa TILL den här familjen, ungefär. (Förlåt Lotta att jag lånar din blogg som frågeforum…)

   • Enligt operatören (i vårt fall Telenor), så ska det vara samma taxa som om det hade varit till den fasta telefonen. Vi har det numret kvar, fast det är vidarekopplat till min mobil. Men hos oss var det så väldigt sällan någon ringde på hemtelefonen, att jag inte har brytt mig om att kontrollera att det verkligen stämmer.

 3. ASG!! Eftersom jag ju har ”lite för mycket tid över” stundtals just nu så gick jag in på länken. Det första som möter mig är ”Finnish Spitz”. Ja jisses, jag trodde det hette finsk spets på svenska jag (i synnerhet som det är så den benämns i registreringsstatistiken i Hundsport), men ack så fel man kan ha.

 4. Hahaha, underbar sida. Om aussien står det i början ”De kan användas som attackerar hundar och har möjlighet att skydda ägare och egendom.” och lite senare ”De målar upp temne i närheten av ägare, snarare än att fly med på expeditioner.” Och briarden: ”Briard är en våldsamt smart hundra …Briard är en överkänslig hund och det är därför lätt dressyr hund.” De lektionerna var inte Xsita med på. Och så på slutet ”Dessa hundar kan bark mycket, men inte bland dom värsta. Kan leva i kallt klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det.”
  Och jo, mina hade ”skjul normal” också och var inte heller ”avacerade utbildning”. Aussien var också en bra hund för nybörjare…
  Herregud, tänk om folk tror på vad som står där! 😮

  När det gäller telefoner och bredband så hör jag nog till dem som vill ha både ”hängslen och livrem” – vi har kvar vårt fasta abonnemang, vi har ”vanligt” bredband och våra mobiler, men inga mobila bredband. För dyrt och för kasst än så länge tycker jag och ämnar avvakta. Sån är jag – en gammal trög kärring, minsann! 😉

 5. En får tacke! Lärde mig mycket på nästan ingen tid alls, faktiskt… Jag hade ingen aaaaaning om att mallar är lämpliga för nybörjare! ”Benen är vanligtvis snarare lång”??? Ja, de når ner till marken……utom nu med den förbannade snön då….. Förklaringen är väl att jag inte har någon malinois – de föds upp i Belgien, mina är från Sverige resp. Frankrike…

  Men snälla Lotta! Du TRODDE väl inte på Felia??? Det kommer säkert att funka på en tisdag – frågan är vilket år…

 6. Ping: Jag Terrier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s