Ljuset!

Om man lämnar jobbet 16.35, åker ca 20 minuter hem, tar något litet att äta, ringer ett samtal och byter om så hinner man promenera i ca 25 minuter innan det är mörkt! Jag väljer att se det som ett vårtecken. Samtidigt konstaterar jag att ljuset höll sig kvar så länge på grund av snön. (Jag vet att det borde stå ”tack vare snön” men jag vägrar erkänna att det finns något positivt med det vita.)

På vägen hem råkade jag ut för vinterns värsta självupplevda trafikidiot. När jag körde på den gamla riksvägen, som inte sett ett saltkorn sedan december och nu består av ett blankpolerat och kompakt lager av snö och is uppblandat med snömodd, blev jag hastigt ikappkörd av en Saab som la sig väldigt nära min dragkrok trots att jag höll tillåten hastighet (70). När vi kom ut på raksträckan gjorde han (jag utgår kallt från att chauffören var en han) en hastig omkörning rakt ut i modden och sen började bilen sladda våldsamt över vägen. Jag trampade på bromsen och började famla efter telefonen för att ringa 112. Då försvann bilen in på en liten grusväg, fortfarande i högsta fart. Jag undrar fortfarande om det var planerat eller en nödutgång? Och om sladden var ofrivillig eller en demonstration mot mig? Det jag vet är dock varför jag vägrar promenera på den vägen med rådande väglag…

Och nej, bredbandet funkar inte, jag bloggar från ajFånen… *suck*

6 reaktioner på ”Ljuset!

 1. He, det måste ha sett väldigt konstigt ut när han försvann in på det viset på en liten grusväg. Förstår att du satte hjärtat i halsgropen, och undrade om det var planerat. usch – Hoppas du slipper se honom fler gånger. Det är väldigt många tankar som hinner igenom huvudet när man ser sånt här. Han kanske var en av många drogpåverkade bilförare, det lär finnas många sådana.
  Var rädd om dej – kram Gammelmatte

 2. Eller också var det bara en ganska normal 20-årig kille… som älskar att sladda, och dom behärskar det hela förvånansvärt väl. Dessutom tror dom att dom är odödliga och att dom skrämmer slag på sina medtrafikanter har dom förmodligen inte en tanke på.

 3. Jag tror som min mor jag. Idioter vilket som. Själv höll jag på att bli påkörd av en sladdande 20-nånting (hankön givetvis) som kom rattandes med bredsidan före på en vändplats idag. Jag stod på trottoaren, som visserligen inte syntes under snömodden, men fick graciöst (så graciöst man nu kan hoppa i 8e mån…) hoppa över snövallen. Andreas som är rätt överbeskyddande just nu höll på att få ett totalt spel…

  Håller tummarna för lagat bredband imorgon!

 4. Låter som en typisk ”häftig” 20-åring med skadad överlevnadsinstinkt. 😉

  Vad gäller snöeländet säger jag som blattematte. För det är fortfarande fler nackdelar än fördelar med snön och så kommer det alltid att förbli. Basta!

  Säger ett kort grattis till Iza här och går in på dagens inlägg och säger ett längre dito. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s