Invigning!

Ikväll har jag jag och Karlsson invigt träningslokalen här hemma. Pukorna och trumpeterna lyste med sin frånvaro, liksom den röda mattan, men en grå matta på ca 3×8 meter har vi i alla fall. Speglarna är inte på plats ännu, men det gick alldeles utmärkt att träna ändå och där ska vi nog kunna tillbringa många roliga timmar under vintern.

Exempel på saker vi kan träna där:

 • Positioner
 • Fritt följ
 • Vändningar på stället
 • Stegförflyttningar
 • Fjärrdirigering
 • Stadga i stå, sitt och ligg
 • Sättande under marsch
 • Dumrutan, inte på rätt avstånd naturligtvis, men ändå
 • Vittringsapportering (när vi nu kommer igång med det)
 • Hopp – apport (tror jag faktiskt kan funka också)
 • Kryp, och krypvinklar
 • Gripande och ingångar med apport
 • Att inte tugga på apport

…och säkert en del annat som jag inte kommit på ännu

Exempel på saker vi INTE kan träna där:

 • Framåtsändande
 • Inkallning med ställande (och läggande)
 • Rutan
 • Apporteringar med rätt avstånd

Det blir nog bra det här! 🙂

16 reaktioner på ”Invigning!

 1. Låter ju jättebra! Vad flitig du är 🙂
  Våra lydnadsplaner är redan avslutade. Konstaterar att varken jag eller Wera kan hålla käften så länge som MÅSTE göra i lydnaden 😉 Vill inte heller plocka bort det på henne. Så nu satsar vi på rallylydnad och ser att din klubb ska ha tävling i april – kommer du o hejar på oss då?

  • Hm… ett av skälen till att jag hållit Karlsson borta från agilitybanan. Han har lätt nog att ta till ljud redan som det är. Ska MIN klubb ha tävling i rallylydnad? Det är mer än jag känner till, men är det så kommer jag naturligtvis och hejar, om jag är hemma. 🙂

 2. Skicka hit det där rummet, med speglar och allt. Jag behöver det ju!!! 😉

  För övrigt tror jag visst att du kan träna inkallning med ställande och läggande, om än inte på fullt avstånd. Jag gör då det i vår ”paradgata” mellan köket och sovrummet, via tv-rummet, och jag har en stark känsla av att det är mindre än vad du kan få ut i din STORA träningslokal. 😛

 3. Men näää, säg inte så! 😉 Jag vill inte ha nåt löp än på länge länge… Hihi! Men visst har tanken slagit mig, hon är ju snart 8 månader så det vore inte helt orimligt.

  Vilken underbar träningslokal du har, tänk så himla mycket man kan träna på utan att behöva vara ute i regn/rust/snöstorm. Ni behöver inte gå i ide! 😉 Själv tränar jag detaljer i vår lilla hall… Vi får väl se bilder när speglarna är uppe?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s