Första blomman

Igår hittade jag den första blomman på min krukplanterade klematis Piilu.  Alltså är jag inte helt ute och seglar. Nu väntar jag bara på att Summersnow, i andra hörnet av altanen, ska sätta fart. Men den köptes och planterades betydligt senare så än så länge har den giltigt förfall. Den jag planterade ute, alltså i marken, har redan fått ett par blommor men de är av det mer anspråkslösa slaget.

090630AKlematis Piilu

För  övrigt har vi redan klarat av ”lunchpromenaden”, och klockan är inte ens 08.00! Undrar om de minns det när det närmar sig lunch? Att gå några längre sträckor i mittpådagenhettan funkar inte så idag gjorde vi så här och det var riktigt, riktigt skönt.

5 reaktioner på ”Första blomman

 1. Det verkar vara mycket som är ”riktigt, riktigt skönt” just nu? Näää… jag bara skojjar, men lite upprepningsvarning mellan förra inlägget och detta blev det allt. 🙂

  Väntar med spänning på klematisrapporter – eftersom ”riktiga” rabatter kräver mycket förhandlingar med husse (som alltid tror att det är han som ska gräva, att det ska bli problem med gräsklippningen osv) så är allt som innebär krukplantering av intresse!

  • Du kan väl ändå inte begära att jag ska hålla ordning på vad jag skrev dagen innan, och inte upprepa mig. Dessutom i den här värmen…? 🙂 Du får läsa oftare så märker du det inte.

   • Haha, som sagt, ta det inte så allvarligt. Jag upptäcker allt som oftast att jag har väldigt svårt att variera mina rubriker! Tycker jag läser hyfsat ofta men nu måste det ha blivit ett avbrott…

 2. Fin Piilu! Mina sådana (2 st) överlevde, som kanske bekant, inte vintern. Hoppas du har bättre tur (läs: kunskap) än jag…
  Min maffigaste klematis är numera bara en strimma av sitt forna jag. Xsita gick loss på den för ett par veckor sedan och bet av de tre största stänglarna nere vid roten. 😦 Men det kommer en massa nytt igen och eftersom det är en Jackmanii så lär det väl hinna komma blommor också, om än sent.
  Ha det ”gott” i värmen (men minns att det är bara ett halvår kvar till nyårsafton 😉 )!

  • Klematis ska ju beskäras ganska hårt, det var väl det hon hört Xsita, och tyckte att matte slarvat. 😉

   Och vad det gäller nyårsafton; tyst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s