Simning IRL

Idag avbokade vi simtiden på Blå Stjärnan och bestämde oss för simning IRL (In Real Lake) i stället. Vi har ju ont om sjöar där det funkar att bada med hund, men i husses gamla hemtrakter finns det ett undanskymt litet ställe som ibland är folktomt. Dit bar det iväg. Ca 2 mil enkel resa, så det är ju inget man gör varje kväll kanske…

Folktomt var det, och simmat blev det. Till och med jag, som är en riktig badkruka, var i och simmade flera meter! Och det var faktiskt riktigt, riktigt skönt!

Men de som simmade mest var utan tvekan hundarna. Vi körde dem i skift för att undvika alltför mycket röra och konkurrens om leksakerna. Iza fick apportera sin vattendummy och det gjorde hon som värsta fågelhunden. Hon lät sig till och med dirigeras, åtminstone till en viss gräns. 🙂 Det lustiga är att skulle jag slänga i den i bassängen på Blå Stjärnan skulle hon inte simma en meter. Där krävs det mer attraktiva prylar.

Karlsson fick simma efter en svans-pip och det gjorde han. Som en säl! Stundtals simmade han till och med utan att det fanns någon svanspip tillgänglig. Båda två njöt rejält, och det gjorde även husse och matte.

Det bästa av allt var att det kom annat folk mot slutet. Det visade sig vara de som bor i den närmaste stugan, och som tydligen (enligt egen utsago) i princip är de enda som använder badplatsen numera. De hade inget alls emot att man var där med hund, och att man körde bilen en bra bit ner mot badplatsen (vilket vi tvekade på om vi skulle göra) tyckte de bara var bra, för då blev det långa gräset litet tilltryckt. Där lär vi alltså hamna fler gånger när vädret lämpar sig. Nackdelen är att det på kvällstid är nästan rakt motljus och jättesvårt att få några bra bilder, men här är några smakprov ändå.

090629A

090629B

090629C

090629D

090629E

090629F

090629G

Idag har jag även hunnit med en sväng till min kompis Clas (Ohlson) och köpt en bordsfläkt. Den ska appliceras innanför det öppna sovrumsfönstret och förhoppningsvis hjälpa den naturliga luftcirkulationen på traven. I natt var det olidligt varmt och det var ett smärre under att jag inte smälte. Tvärdrag  hjälper ju föga när det är precis vindstilla. Men nu jäklar… nu har jag köpt mig lite vind. 🙂

3 reaktioner på ”Simning IRL

  1. En sån badplats vill jag också ha! Jag måste få bada ikväll, och hundarna är helt överens med mig, men vi vet banne mig inte vart vi ska ta vägen 😦

    • Ja, och varenda strandbit inom kommunen som är möjlig att alls komma till och som inte är privat mark, eller full med sten och/eller dy, är kommunal badplats. Och samtliga kommunala badplatser är skyltade med hundförbud. Kalmar är en synnerligen hund-ovänlig kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s