Om att läsa instruktionsböcker

Som jag tidigare nämnt har jag ett ganska maskulint förhållande till instruktionsböcker – de är till för fegisar! Med andra ord undviker jag dem i det längsta. Det ska liksom funka ändå, om inte annat via trial & error-metoden, vilket ganska ofta är minst lika tidskrävande som att läsa instruktionen…

Igår kväll svalde jag dock stoltheten (dumheten?) och tog fram instruktionsboken till kameran för att försöka räkna ut hur man får kameran att döpa bilderna i löpande nummerordning istället för att varje gång man tömt minneskortet börja om på …01. Det systemet har ju resulterat i en grotesk samling mappar och undermappar i datorn, helt i onödan.

Och se på f*n… jag lyckades!

Förövrigt är nackspärren betydligt bättre idag. Inte bra, men bättre!

7 reaktioner på ”Om att läsa instruktionsböcker

 1. Ikea möbler…. Jag läser instruktionen, Per meckar, jag säger att ”där ska den inte vara…” Per blir sur men till slut inser att jag har rätt 😉 Det är svårt att inse att instruktionen är bra att ha 🙂

 2. Men snälla lilla Lotta, inte ska man väl behöva manual till det exemplariska menysystemet i D80:an?
  Som övningsuppgift tycker jag att du ska ändra på referensvärdet för vitbalansen – utan manual.
  Se så – sätt igång nu!

  • Men snälla lilla Martin; jag tröstar mig med att inte ens proffsfotografen jag använder i jobbet på rak arm kom ihåg hur man gör, och han kör också Nikon om än en något exklusivare variant. Och just nu är kameran 18 kilometer bort, så sorry… 😉

 3. Jag lyckades utan manual 😉 jag kör med taktiken, tryck här och där och leta här och där och se vad som händer om man gör så eller så 🙂
  Skönt att nacken känns bättre.

 4. Jag får ångest bara av att TÄNKA på instruktionsböcker/användarguider, så jag kör oftast ”trial & error” – och misslyckas… Varpå jag får förlita mig på snälla vänner (som du) som får tala om hur jag ska göra. 🙂

  Tur att världen består av sådana som du och inte vara av sådana som jag… 😉

  • Just där är vi nog ganska lika, så någon ”snäll vän” att förlita dig på i det fallet är jag nog inte… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s