Donation!

När kompisen S ”emigrerade” (för en period på minst fyra år) för några veckor sedan donerade hon två orkidéer till mig. Dessa växter som enligt ”alla” ska vara sååå lättskötta. Jag har försökt med två stycken i mitt liv, och det har inte varit någon succé i det här huset. Nu gör vi ett nytt försök med de här donerade exemplaren. Och när det slog ut en ny blomma på den ena här om dagen så växte jag nog någon centimeter. Nu har det förvisso gått så kort tid så jag kan inte ta åt mig äran, men ändå… 🙂

090317a

8 reaktioner på ”Donation!

  1. Blomkärring, får bli samlingsnamnet på dig! 😀

    Vad gäller orkidéer så är knepet att vattna så LITE som möjligt, låta rötterna få ljus och att plantan inte står för varmt och torrt (inte i direkt solljus sommartid m a o. T o m jag får mina orkidéer att blomma om sedan jag anammade att vara ganska ”elak” mot dem. 😉

  2. Mina grannar är helt avund på min orkideé som står ut mot gatan. En gren är alltid blommig medan andra grenar kommer och går… På något konstigt vis är det två färger på blommorna några vita (håller längst) och andra rosa (vissnar efter ett tag)…

  3. Har bara (del)ägt en orkidé en gång i livet, det var under den period jag delade lägenhet med en kompis… Och den stackars växten vågar jag påstå att vi med gemensamma krafter vattnade ihjäl! Tydligen ska de ha rätt sparsamt med vatten om jag förstått saken rätt (vilket ju också Agnetha bekräftar här), vilket vi totalt missade (lätt hänt när 2 personer i samma hushåll springer runt o vattnar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s