Training overload!

Trots att det blinkar ”training overload” i både min och terrierns pannor så åkte vi iväg och tränade igår igen. Det verkar nämligen som om vi äntligen blivit med träningsgäng och då gäller det att hänga på. 🙂

Gänget består av tre ”tanter” till (jag tror faktiskt jag är yngst, men det skiljer inte mycket). Det är B med en flat-tik på nio år, A med en golden-hane på 10 år och en golden-valp (av jakttyp) samt M med en DSG (i väntan på den perfekta terven) som inte var med igår. B och A är domare, och det är ju aldrig fel. 😉 Jag känner samtliga mer eller mindre väl, bl a från Kindslägret, och det här ska nog bli bra. 🙂

Igår visade det sig att planen där vi tänkt vara var upptagen. Av en golfare! Efter diverse diskuterande beslutade vi att åka hem till B som bor i närheten och har en egen liten appellplan. Det visade sig att appellplanen var ”insprängd” i en fårhage. Det tyckte K var … intressant. 🙂 Men han vande sig efter en stund. Ludden syntes inte till så mycket, men det luktade nog en hel del.

När fårchocken lagt sig skötte han sig riktigt bra. Han fick ligga plats två gånger. En gång med sittande hundar bredvid och en gång med liggande. Jag gick dessutom och gömde mig en del av tiden båda gångerna, och det fungerade också bra. Fick kommendering i ff med stegförflyttningar, vändningar på stället och tempoväxlingar. Där var det lite ”får-vims” i början men det blev bättre. Rutan, tungapport, kryp med vinklar och inkallning med ställande hann vi också med. På rutan vrålar han rakt ut om jag säger ”rutan”, men är jag tyst och bara visar med handen eller viskar ”varsågod” så är han tyst? Tja, det finns ett och annat att fundera på.

Dessutom fick han ett spårupptag. Han var extremt övertygad om att spåret gick ”bakåt”. Och en övertygad terrier är inte lättövertalad. Han ”hängde” sig i selen, och till sist la han sig ner, mycket bestämt, åt ”fel håll”. Efter en stund gav han dock upp och tog spåret åt andra hållet och då blev det så bra fart att han galopperade över den enda pinnen och fram till slutet, den pipande apporten. Funderar faktiskt på att låta honom gå några bakspår, landa på vägen, och åka in i bilen en stund? Det tål att tänka på…

Avslutningsvis blev det lite fika och helt plötsligt var klockan 20.00 och det var kolmörkt?! Då skulle jag åka och helghandla! Vid 21-tiden var jag hemma hos en tämligen surmulen husse…

Idag är det vilodag och i morgon är det klubbmästerskap i bruks. Eftersom det är inofficiellt så vågar jag skriva det här. 😉

4 reaktioner på ”Training overload!

  1. Kan inte varit lätt för K med appelplan bland får, förstår om han blev förvirrad och okoncentrerad.
    Kul att ni blivit ett litet träningsgäng, det är verkligen guld värt!
    Lycka till på KM:et! *spark i rumpan på er båda två*

  2. Härligt att du hittat ett träningsällskap, alltid roligt med med hjälp och att kunna vara till hjälp 🙂 För att inte tala om sällskap, fika och de obligatoriska pratstunderna 😀 Önskar dig ”tummen upp” på KM:et , ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s