En ny hundgård?!

Så var altanen klar! Eller – snickarna har åtminstone lämnat oss och den är fullt användbar, och invigd. Det som återstår är det vi ska fixa själva, dvs måla, lasera, olja… you name it. Just nu känns det inte som en jättelysande idé att åka bort hela nästa helg, till Arboga på Årets Border, men det löser sig säkert.

Hundarna tycker också att den är helt OK, och det värmer väldigt gott i mattehjärtat att se hur de trivs därute. Båda går in i någon form av camping-mode när de kommer ut (efter att första glädjeyran hade lagt sig) och tar det allmänt coolt. Nåja, K gick igång när det studsade en råbock förbi på 15 meters håll, men det kanske jag kan förstå. Iza hade garanterat också gått igång, om hon sett det.

Cool terrier vaktar mattes blommor (och hennes egendesignade blomsterhylla).

Cool schäfer solar och blir med tiden ganska ”hot” men att lägga sig i skuggan var tydligen inget alternativ. 🙂

Färdigt (nästan)!

Trappan är jag nästan mest nöjd med, och blommorna är mina egna sticklingar som jag lyckats hålla liv i än så länge.

En lite udda lösning kanske, med överliggaren. Men jag ville ha något att hänga blommor i, och då fick det bli så här. Dock saknas ännu blommorna, eller snarare krokarna, men det kommer under kvällen.

I övrigt har helgen bl a ägnats åt att köpa mer blommor,  så nu inträder kravfasen (för att prata hundträningsspråk); att hålla liv i dom. Det där med mig och vattning är tyvärr inte helt kompatibelt men jag ska göra mitt bästa.

Iza simmade ett pass igår igen, och idag har K fått ett spår på ca 500 meter som han faktiskt löste riktigt bra med tanke på omständigheterna. Vi har nog inte spårat på en dryg månad så visst var han lite ringrostig, men med tanke på att skogen var så knastertorr att det förmodligen tagit eld om man fått en ljus idé så tyckte jag att han var duktig. Ska försöka undvika att det tar en månad till nästa gång.

Snart ska jag bege mig iväg på en kombinerad ”trimmaKarlsson-köpaenblommatill-köpakrokaratthängablommori-turné” och sen är det nog ”natta” när jag kommer hem igen. Och i morgon är det måndag! *snyft*

7 reaktioner på ”En ny hundgård?!

  1. Hej & tack för grattiset …igen! Vi har flyt nu….eller så är vi bara duttiga helt enkelt!!
    Ha det fint!!!
    Tjusig veranda….avundsjuk…

  2. Blev ju jättefint ju och ännu finare lär det bli när krokar och mer blomster är på plats. Fast snyggast är ju ändå dekorationerna ala fyrbeningar förstås 😉
    Japp..måndag *dubbelsnyft*

  3. Sååå bra! Hålla med…speciellt trappan är ju bara som gjord för några vackra blomkrukor 😀 Överliggaren, smart!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s