Några goa garv!

Lillebror, och för den delen hans storasyster, ser ju ofta till att man får sig ett gott skratt.

De senaste exemplen är dels från gårdagskvällens träningspass, och dels från kvällens privatträning.

Igår hade han av någon okänd anledning lagt sig ner på tvären, framför mina fötter. Förmodligen väntade han sig att det skulle regna ”manna” från himlen för att han var så duktig och låg ner? Men istället sa jag ”fot” vilket brukar resultera i att han reser sig och kommer in i position. Igår kväll var det bara en hake. Han glömde resa sig… Han försökte liksom ”vältra” sig in i position och det slutade med att hamnade som skadeskjuten skalbagge, på rygg, vid mina fötter. Det ledde till den kvällens bästa skratt. 😀

Ikväll har vi som sagt kört privatträning igen. Vi fortsatte bl a med fokuset i platsliggningen. Dvs S stod bakom honom och kastade korv (framför honom) och klickade när han hade rätt fokus. Och han har fortfarande inte förstått hur det går till! När han fångat korvbiten är han ju oftast stående, och han ser lika misstänksam ut varje gång. Han sneglar frågande på S och funderar intensivt på om hon kan ha något att göra med det hela, men näää… Det är fortfarande ett stort mysterium i hans värld. Snart börjar han väl tro på högre makter, eller nå’t. Men han verkar åtminstone greppa vad han ska göra för att utlösa det magiska händelseförloppet, dvs titta framåt, och då är ju allt gott och väl. Men hans min när han funderar på var korvbitarna kommer ifrån är obetalbar. Och skrattframkallande. 🙂

Stundtals var han gruvligt okoncentrerad och ”nosig” ikväll, liksom S hane som inte heller hade hjärnan med sig. Vi beslutade att labbetiken som passerade i början av passet var i höglöp… Och så jobbade vi utifrån det. 🙂

Vi körde några platsliggningar där S körde fjärrdirigeringar med sin hund precis jämte. Och även en inkallning förbi K. Och ärligt talat märkte han knappt att det fanns en annan hund där som gjorde en massa konstiga saker. Han hade fullt sjå att lokalisera löptiken som passerat en halvtimme tidigare. ;-

Vi hittade en alldels öde fotbollsplan som var som gjord för hundträning. Och vi behövde inte ens använda själva planen utan klarade oss med området bakom ena målet. Det där med ”öde” varade dock inte så länge. Strax ramlade det in ett korp-lag, och därefter ett annat; räddningstjänsten. Uppvärmningsövningarna som pågick för fulla muggar störde dock inte K det minsta. Och precis när matchen skulle börja var vi klara.

När jag kom hem tog jag en ljuvlig kvällspromenad med Iza, på tu man hand. Och när vi kom hem var jag jätteduktig och både stretchade henne OCH masserade fläskfilén. *klappar mig själv på axeln*

En reaktion på ”Några goa garv!

  1. *klappar Lotta på axeln jag också* Ni är himla duktiga, du och träsktrollet!

    Skulle gärna velat se den skadeskjutna skalbaggen! 😀 Måste ha varit en syn för gudarna.

    Ha det!

    PS. Här står syrenerna i full blom – förutom några kvistar som blommat ut… 😉 DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s