Från köttbulle till hund

Gino har transformerats från trind köttbulle till något som faktiskt liknar en hund, men mer om det senare.

Igår var ”det däringa internettet” trasigt, därav bristen på uppdatering om nu någon undrar.

Mina dagar som ”partypingla” är definitivt över. Fredagens evenemang avlöpte väl men jag gav upp på ett ganska tidigt stadium. Jag var ute med jobbarkompisarna och ”firade av” vår f d chef och ägare. Det var trevlig och maten var god. Sen skulle vi gå vidare till en pub. Och det gjorde vi. Men när det var KÖ (!) gav jag upp. Kön i sig bestod av två personer så det var väl inte det som var problemet, utan snarare tanken på trängseln som skulle vara ett faktum när man väl kom in. Då bangade partypinglan ur och åkte hem istället.

Jag vet inte om det beror på bristande habituering (för att prata hundspråk) men efter en festkväll sover jag ofta ganska dåligt. När det började närma sig lördagskvällens arrangemang var jag ganska mör och bestämde mig för att hålla mig spik nykter och köra. Vi var ett gäng (husses gamla barn- och ungdomskamrater) som började kvällen med att bowla och sen fortsatte till en restaurang. Även denna kväll var trevlig men vid 22-tiden skulle det åkas hem till ett av paren för att dricka kaffe (?) och fortsätta prata ungdomsminnen. Då kände jag att ”mina hundar behöver mig” och åkte hem. Husse fick ta sig hem för egen maskin. Så mycket för det partypinglandet. 😉

Kvällen största behållning var dock att jag 1; slog husse (med god marginal) i bowlingen och 2; lyckades göra en skitsnygg fickparkering i första försöket med husses bil och fyra salongsberusade karlar som passagerare. Man får glädjas åt det lilla. 🙂

Nästa helg ska jag ”pingla” på klubbens årsfest, men sen får det vara nog för ett tag framöver.

Igår fick Karlsson flickbesök, eller snarare tantbesök. Olga, dansk-svensk gårdshund på 7 år, kom och hälsade på. Vid det laget hade det, under loppet av två timmar, ramlat ner ca 1 dm blötsnö som de rusade runt i. Några kort blev det, men ganska mörka (trots photoshop-trixande). Är dock ändå imponerad med tanke på det urusla ljuset, dimman och snön som fortfarande föll.

Karlsson hade nog utan problem kunnat springa både ikapp och förbi Olga, men föredrog oftast att springa en bit efter med ett förtjust drevskall. 🙂

080127a.jpg

”Kom igen då katten, det svänger ju!”

080127b.jpg

080127c.jpg

080127d.jpg

Så över till ämnet i rubriken; Gino. Äntligen har det kommit några nya bilder på den lille herr’n. Precis som med Karlsson så går utvecklingen fort. Jämfört med t ex en schäfer så börjar en border på ett tidigt stadium likna en hund istället för en valp. Den lilla köttbullen jag stoppade in i bilen för två veckor sedan när de skulle åka hem utvecklas tydligen lika snabbt han.
080127e.jpg

Poserar fint på trappan till sitt nya hus.

080127f.jpg

Man får ta de tillfällen som bjuds för att strecha lite.

080127g.jpg

Filosoferar över livet som dal-mas.

080127h.jpg

Sover den oskyldiges sömn … eller?

080127i.jpg

Kontrollerar trädgården som helt plötsligt blivit vit?!

För övrigt så har Izas operationssår börjat strula. Skulle tagit stygnen i fredags men eftersom det såg lite irriterat ut bestämde jag mig för att avvakta och bokade en tid på måndag kväll istället. Det har dock blivit sämre, lite irriterad och ”kladdigt” så idag ringde jag veterinären och frågade. Eftersom jag har antibiotika kvar sedan tidigare så tyckte dom att jag kunde börja ge det, fortsätta med klorhexidintvätt och så skulle dom kika på det imorgon. Hon är dock fortfarande pigg som en nötskrika och har ingen feber. Det är dock själva f*n att det ska börja strula nu. Om två veckor ska vi på kurs i brukslydnad och då hade jag räknat ut att hon skulle vara frisk. Något provsvar på den inskickade tumören/cystan har jag fortfarande inte fått.
Idag skiner solen! Fåglarna kvittrar för fulla muggar så att man nästan får vårkänslor. Om det inte vore för den där himla snön som föll igår och nu har transformerats till is så skulle det vara riktigt trevligt. Men en tur med kameran och Karlsson får det nog bli sen. 🙂

10 reaktioner på ”Från köttbulle till hund

 1. Hej!
  Hittade hit via Enduros blogg, och har nu läst in mig en massa om dig och hundarna. Blev sugen på att få reda på mer om Gino och läste långt tillbaka, men fick ändå inte kläm på varför han skulle vara hemma hos er innan han åkte till sin matte? Eller jag kanske missuppfattat helt…*s*

  Hemskt tråkigt med Iza och operationen, jag håller tummarna för att det nu läker som det ska. Ha en fortsatt trevlig helg!

  Hälsningar från Jönköping

 2. Hej Kattis, kul att du hittade hit. Gino kommer från samma uppfödare som min borderterrier. Uppfödaren finns i Malmö och min pappa med fru i Dalarna. En enkel tripp på 72 mil enkel resa (144 t o r) som de INTE var sugna på att göra 2 ggr på två veckor, framför allt inte mitt i vintern med de tveksamma väglag som kan råda. Jag åkte ner och valde ut en valp och sen kom de ner för att hämta. Pappa åkte först hit och övernattade. Sen åkte vi ner och hämtade Gino dagen efter. Sen stannade de här i två nätter innan de åkte hemåt igen. Är allt glasklart nu? 😉

 3. Hallå!
  Jag laddade hem ett plugin som heter Lightbox, och även MyGallery, då kan man antingen göra gallerier i inlägget, eller bara enstaka bilder som öppnas så fint! 🙂 Är supernöjd!

  Ja, nu har jag förstått allt om Gino! *s* Hoppas bara det fungerar bra med honom… Långa resor är ju inte kul om man får göra dem i ”onödan”. Kommer tillbaka hit, lovar!! 😀

 4. Tredje gången gillt… Jag har en version av WordPress som jag har på min server med eget domännamn, du verkar ju ha den webbaserade versionen, eller hur? Då kanske man inte kan ladda hem plugins… *funderar*

 5. Ussanadå… 😦 Hoppas Iza läker ihop fint, hälsar en annan med stygn på maggen! Vi fick antibiotika i förebyggande syfte, så förhoppningsvis klarar vi oss ifrån stök och bök… tycker vi fått nog av det nu! :-S

  Vilken sötnos han är, Gino! Valpar är ju helt oemotståndliga… eller hur?? 😉

  Att gå ut på krogen har jag lagt på hyllan för ”länge sen” nu… Så jag förstår precis vad du menar att du hellre är hemma hos hundarna! 🙂 Samma här…

  Vad duktig du är på att trimma. 😛 Själv nöjer jag mig med kloklippning och tandputsning då och då… behöver ju inte göra så mycket mer. 😀

  Dags att pussa på de små igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s