Vett & etikett i Skåne

Det var en trött terrier vi stoppade in i bilen igår kväll när det var dags att åka hem. Den lilla tuppen i hönsgården har haft fullt sjå hela helgen med att försöka förhålla sig på rätt sätt till alla damer han har haft omkring sig. Mamma Lucia är ganska okomplicerad och enkel att förhålla sig till, och likaså kusin vitamin – Yla. Däremot var det lite värre med sexveckors-dräktiga Manda som lugnt och stilla sa ”mrrr” (ja, utan ”o) när K tassade fram första gången. Andra gången sa hon också ”mrrr” och sen hade han förstått vad som gällde och behandlade henne mycket respektfullt. Åtminstone tills igår eftermiddag när hon helt plötsligt fick för sig att hon (och den mycket tjocka magen) skulle rejsa runt i trädgården tillsammans med K och dottern Mercedes. 🙂 Lilla Mercan var också lite jobbig tyckte han. Hon är lite försiktig och undergiven och slängde sig på rygg så fort K tittade på henne första timmarna. Och hur skulle man nu hantera detta? Han nosade lite försiktigt på lämpliga ställen och sen la han sig ner jämte henne och ålade för att visa hur liten och ofarlig han var. 🙂 Behöver jag säga att det lossnade där också innan helgen var över? Förutom dessa fyra damer så har han ju haft storasyster att hantera också…

Han har verkligen skött sig kanonfint hela helgen men som sagt; det tar på krafterna. Framåt eftermiddagen igår kväll började han se riktig hålögd ut den lilla fyrfotingen.

Det har ju även blivit ett antal promenader i såväl stadsmiljö som skogsmiljö och med hela den flocken (sex hundar och fyra människor) har man ju en del att fundera på när man är vallterrier.

Det är skönt att se hur väl hundarna fungerar ihop. OK, inomhus släpper vi ju inte ihop tikarna och Iza. Det är möjligt att det skulle fungera utmärkt men det är lite dumt att chansa. På promenaderna går det hur bra som helst. T o m Karlssons mamma Lucia, som varit i rejält konflikt med en schäfer en gång i tiden och då blev något av en rasist, har accepterat att Iza hör  till flocken och tar det lugnt och fint. Iza bjäbbar ju aldrig i dom här lägena så det förvånar mig inte.

Som vanligt, när vi hälsar på hos familjen uppfödare, har vi blivit ompysslade så det räcker och blir över. Jag ramlar in i någon form av pinsamt hotell-beteende när jag kommer dit och låter mig pysslas om och servas. Det serveras (alldeles för) stora mängder av god mat, alla tider på dygnet. Frukosten skulle passa bra på vilket femstjärnigt hotell som helst och… Ja i stort sett är det bara massage och bubbelpool som fattas. 🙂 Men OK, massage har man ju faktiskt fått, av ett otal små borderterriertassar. 🙂

Stort tack Karin och Tommie för ännu en skön Skånehelg!

Så mycket bilder har det inte blivit den här gången. Några kort har jag i kameran på Mandas stooora mage, men just nu är inte jag och kameran på samma ställe så det får vänta ett tag.

6 reaktioner på ”Vett & etikett i Skåne

  1. Eh, så det är bara små prickiga pojkar som Iza ”ger sig på”? 😉

    Kan tro att han var trött, det lilla träsktrollet; de flesta ”karlar” klarar ju knappt av en timma utan att vara heeeeeelt slut, vända på sig och somna … 😀

    Ha de gott i skitvädret!

  2. Ja, små prickiga pojkar som har TAFSAT PÅ HENNES MATTE! Hon var faktiskt lite upprörd på lördagens promenad när hon hade husse i kopplet och jag gick med K och Kusin Vitamin – Yla. Då var paniken nära… Men har hon bara mig i kopplet och ingen antastar mig, då är det lugnt. 🙂

  3. Hej familjen. 1000 Tack själva – vi tycker det är så roligt att träffa er – ni är så mysiga alla fyra. Även våra hundar sov tungt när ni hade åkt iväg. Lucia såg lite besviken ut när hon förstod att K hade åkt, hon trodde nog att han skulle stanna här lite längre – Och det hade vi inte haft något emot – K är ett charmtroll – och det är goa Iza också. Det känns i hjärtat när man tittar på Izas vackra ansikte, hon är så uttrycksfull och fin och roligt är det att se K och Iza trivas så bra med varandra. De är riktiga godingar båda två. Tommie och Björn hade det fint på sin fotbollsturné, den ene vann och den andra förlorade men de såg lika glada ut för det. Och du och jag hade det kul på våra tjejshoppingturer……
    Tack också för den fina orkidén och det goda vinet – blomman står så vackert här och vinet gjorde god nytta i blodomloppet. Vi höres och ses snart igen. Tommie, Lucia, Manda, kusinVitamin och Mercan hälsar också. /Kram Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s