Hur många…

…valpar finns det i Mandas mage? Det var ett ständigt återkommande ämne hela helgen. Förra året träffade vi henne som sagt ca 3 dagar innan nedkomsten och hon var då inte nämnvärt mycket tjockare än nu.

Då såg hon ut så här:

060813b.jpg

Den gången blev det sex valpar.

Nu, när det är ca tre veckor kvar, ser hon ut så här:

071029a.jpg

…och så här:

071029b.jpg

Det vore väl själva f*n om det inte skulle finnas en liten hane där inne till min pappa?

Matte Karin gissar på sju valpar och jag gissar – fler? Nä, kanske inte ändå. Sju är nog mer än tillräckligt men det är inte ovanigt att borderterriers får så många valpar trots sin ringa storlek. En regel brukar ju annars vara att små hundar = färre valpar men även i det avseendet så matchar dom brukshundarna. 😉

Lite kuriosa är att Manda blev ”Årets border”, dvs snyggast i Sverige, förra året. Lite svårt att tro kanske när man ser detta men det är faktiskt sant. 😀

Hon hängde glatt med på samtliga våra promenader och verkade må som en prinsessa. Förutom att hon naturligtvis fick för lite mat, åtminstone enligt egen utsago. 😉 Jag är ganska säker på att hon får fullt tillräckligt, men hon var var inte mottaglig för sådana argument.

Som jag skrev i förra inlägget så blev det inte så mycket fotat den här helgen. Det var ju ganska mörkt, även när det var ljust (!?), så att ta actionbilder utomhus med min kamera var ingen större idé. Och blixtbilder på hundar inomhus är tämligen meningslöst så kameran fick vila större delen av tiden.

Dock undrade Pernilla hur en hålögd borderterrier ser ut. Bildbeviset kommer här. Och inte nog med att han är hålögd, han är apatisk också. Nå’t fel måste det väl vara när man frivilligt låter sig draperas i en MFF-halsduk? 😉
071029c.jpg

Fotograf: gammelmatte Karin, Öresunds kennel.

Kanske ska tillägga att huvudsyftet med resan, åtminstone för vissa av oss (och varken jag, Iza eller Karlsson var med bland dom), var att se Elfsborg möta Malmö FF, därav halsduken. Elfsborg vann matchen men några guldmedaljer blev det inte i år.

11 reaktioner på ”Hur många…

 1. …………..nej Pernilla, Karlsson var inte hålögd, han var tårögd av lycka att få ha denna fina halsduk på sig. Är man malmöpåg håller man på ”iFF-iFF”. Du ser ju hur han ser ut på min hemsida under Luciavalpar, tredje raden foton nedifrån på sidan, när han har Älvsborgs halsduk på sig………..hihihihi.
  Skojhälsningar Karin

 2. Då blir det en till borderkille i familjekretsen då! Så roligt! Hoppas att din pappa blir lika nöjd som du är över Karlsson. Pappa hälsar, men han håller varken på FF eller Elfsborg. Här är det BoIS för hela slanten!

 3. Jag tror i alla fall inte att det är lika många valpar i magen som Blåvitt numera har SM-guld, d v s 18! 😀 Jag gissar på att där är fem; tycker mig se en utbuktning mindre på bilderna *röntgenblicken har talat*

  Stackars K, han blev säkert närmast komatös av att ha en sån halsduk på sig. Det lilla livet; född i ett MFF-träsk, och sedan plågad gul och svart av en Elfsborgshusse – man kan minsann bli hålögd och apatisk för mindre. 😀

  Ha det gott – kramar (och extra Ängla-tankar till K 😉 ).

 4. Jag gissar på sex stycken valpisar, 3 av varje. På en hane står det ”Jag ska flytta till Karlssons mattes pappa!!” *ganska säker*

  Hålögd borderterrier…jag tror också det kan ha med draperingen att göra… 😉

 5. Oj vilken go o rund mage! Lycka till Gammelmatte och hoppas det finns en lite pöjk åt Lottas pappa, så att vi andra kan få följa ytterligare ett träsktroll kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s