Imponerad…

…är jag av mina hänglobelior. Nedanstående bild tog jag i förrgår – den 24 oktober! Tror att jag kan skylla även detta på Ingrid. 🙂 Eftersom hon beordrade gödning varje gång jag vattnade pelargonerna så kom detta även att drabba lobeliorna som fann sig väldigt väl tillrätta trots att de har hängt ganska mörkt. Att de överlevt alla frostnätter är dock lite mer fascinerande och kan nog inte ”skyllas” på Ingrid. Naturligtvis har de varit mycket vackrare under sommarmånaderna, men jag tycker ändå det är tappert att hänga i så länge när man är lobelia. 🙂

071026b.jpg

(Men har nu människan inget annat (läs: bättre) för sig en fredagkväll än att sitta och blogga om lobelior undrar säkert vän av ordning. Och jo, det kan jag försäkra att jag har. Var dock tvungen att tömma kameran på bilder innan vi beger oss till Malmö och då dök den här upp. Nu ska jag gå och packa … tror jag. Eller också skiter jag i det och packar imorgon bitti. Hur komplicerat kan det va’? För en natt liksom?)

9 reaktioner på ”Imponerad…

  1. Hm, latin för handduksskräck…? Har inte en susning! De flesta sådana där psyk-termer är på grekiska, t ex agorafobi. 😉 Nåväl, italienska och latin är ju någorlunda nära och jag vet att handduk heter asciugamano och skräck orrore på italienska, så ett litet ”hemkok” av termer skulle väl ge vid handen att handduksskräck på latin skulle kunna bli nåt a’ la orrare asciugamanum eller liknande. Men det är säkerligen helt fel! 😀

    Ha det gott i Malmö och i övrigt en trevlig helg!
    Kram

  2. *he, he* Men jag är iaf imponerad av dina gröna fingrar. Här har fingarana mer en dödens blekhet när det gäller blomster oavsett inomhus eller utomhus.

  3. Avdelning blommor: Jag håller på att försöker ta livet av mina två juccapalmer. Varför? För att jag är sååååå evinnerligt trött på dem, men klarar inte av att slänga friska blommor… 😉 Nu har det varit flera nätter med ett antal minusgrader, men tror du att de dör? Näe då! 😮 Helt galet. Nu är min ambition att se om de kan överleva vintern. Gör de det, då ska jag ge dem den bästa omvårdnad som står att få. Det kan jag säga därför att jag vet att oddsen helt är på MIN sida *hahaha*. 😀 😀

    Ha det!

  4. Lobelia har jag också som har överlevt frosten hittills. Och AFRIKANSKA margueriter?! Funderar på att rycka in dem och se om de går att övervintra som krukväxter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s