Vem i helvete…

…har författat almanackan för nästa år???

Det finns faktiskt en underhållande och välskriven blogg som heter ”Vem i helvete…?!”. Där reflekteras det över olika fenomen i samhället och ALLA inlägg börjar med just ”Vem i helvete…”.

Jag brukar mest reflektera över mina fyrfotingar men nu tar jag mig friheten att, för ett inlägg, sno rubriken och reflektera över ett fenomen. Så, åter till ämnet:

Vem i helvete har författat almanackan för 2008?! Det är den uslaste planering jag sett på länge! I synnerhet om man råkar vara husvagnsägare och samtidigt sammanboende med en karl som omöjligt kan ta ledigt en extra dag i anslutning till en vanlig helg. Däremot ”klämdagar” brukar inte vara något problem.

Eländet börjar alltså med att man plitat in påsken i mars! Redan den 21:a är det långfredag. Men hallå… Det är far to early för att husvagnssäsongen skall vara igång! Vädermässigt var det gränsfall redan i år, när den låg två veckor senare, dvs en liten bit in i april.

Sedan fortsätter det med att man lyckats samordna kristi himmelfärdsdag med 1:a maj!!! Där rök alltså ytterligare en klämdag.

Pingsten är ju icke längre. Åtminstone inte i form av någon extra ledighet.

Sen har höge vederbörande tydligen sansat sig lite och åtminstone lyckats placera nationaldagen på en fredag. En torsdag hade naturligtvis varit bättre, men uppenbarligen får man numera vara glad för det lilla.

Nej, nu vill jag ha återanställa almanacksförfattaren från 2007 (eller snarare 2006 för det var väl då den skrevs?) som gjorde ett alldeles utmärkt jobb.

2 reaktioner på ”Vem i helvete…

  1. Oj, så långt i planeringen har jag inte tittat ännu – mer än att jag noterat att påsken är i mars… Känner igen det där med en karl som omöjligt kan vara ledig – här ska ju så mycket ledighet som möjligt sparas till jakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s