Roliga timmen (med nära döden-upplevelse)

Det var husses (o)tur att umgås med Iza idag, i ösregnet. Det planerade motivationsspåret får vänta till morgonddagen. Det är tveksamt om det varit så ”motiverande” i ösregn och halv storm. En sak är säker, det hade INTE varit motiverande för matte att bli plaskblöt två gånger om.

Under tiden dom var borta hade jag och K roliga timmen. Inomhus. Han visar inte heller idag några tecken på hälta, men jag ville ta det säkra före det osäkra. Imorgon kan det kanske bli lite mer aktivitet.

Roliga timmen innehöll, även idag, främst lydnadsklass I-apporteringen och platsliggning. Den apporteringen känns onekligen som ren avträning. Först lägger man all energi i världen på att hunden ska lära sig gripa apporten. Och sen ska man lära den att INTE gripa? Förrän matte säger det magiska ordet alltså. Just nu råder det viss frustration bland terrierns hjärnceller. Milt uttryckt. Men det blir nog bra när det blir klart. 🙂

Platsliggningen var onekligen i paritet med en nära-döden-upplevelse. Tyckte Karlsson. Jag började med att kasta boll. En av favoritbollarna som han inte sett på ett tag. Jag kastade, rullade och studsade. Vid något tillfälle rullade den t o m över hans svans, men han låg!

Sen kom det riktigt jobbiga kapitlet… Jag hämtade en ”favorit-pip”!!! Jag pep lite med den, bollade lite och sen la jag den två meter framför hans näsa. Det var riktigt, riktigt jobbigt. Men han låg. Fortfarande!!! Han pep, han skakade, han vred på sig. Men han låg! Kvar! Det verkar som om han börjar inse att det faktiskt inte är någon frivilligverksamhet vi håller på med? 🙂

*****************

Just det; glömde bilden nedan. När storasyster varit ute i regn och storm så gäller det att se till att hon är ren i öronen. 🙂

070921a.jpg

Iza njuter faktiskt så att hon ”spinner” även om det kanske inte ser ut så…

4 reaktioner på ”Roliga timmen (med nära döden-upplevelse)

  1. stimuluskontroll på kommandot ”apport” hehehehe nu så här innan vi är klara med det tänker jag sticka ut snoken å säga att det är plättlätt! 😉
    Det ser ut som terriern har hela huvet ner i hörselgången på iza, vart når tungan då? hjärnstammen? strålande! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s