Spår-genrep

Gårdagens planerade spår gick av stapeln ikväll istället. Jag kunde dock konstatera att vi är inne i den perioden på året när det INTE lämpar sig att jobba full dag (husse var hemma tidigt), åka och handla och därefter åka hem och lägga ett fullängdsspår som ska ligga i 1,5 timme. Pannlampa hade INTE varit i vägen på slutet, och då fuskade jag ändå lite med liggtiden, som tur var… Med tanke på att det tog ca 30 minuter att lägga spåret så tror jag nog att det var fullängd – minst. Hade en vild idé om att jag skulle fått husse att lägga spåret en stund innan jag kom hem men den idén föll inte i god jord så de fick bli som det blev.

Började med ett upptag på åkern utanför huset och det gick faktiskt bra. Jag har inga större illusioner inför söndag, bakspår har det hittills ALLTID blivit på tävling (utom första gången), men det är ju kul att det funkar nå’n gång iaf. 😉 Sen fortsatte spåret en bra bit på åkern och det löste hon kanonfint. Sen bar det iväg ut i skogen och där började det strula. När jag la spåret såg jag älgspår som var så färska att mossan inte ens hunnit resa sig och det var förmodligen det som stökade till det. Det positiva är att hon (efter sju år!) börjar inse att det INTE är OK att spåra vilt. Hon spårar en liten bit men sen stannar hon och ser allmänt förvirrad ut, vädrar i luften och funderar på hur hon ska hantera situationen. Förr har hon helt sonika bytt spår och man kan ha hunnit långt innan man förstått vad hon hållit på med.

Nu hade vi några förvirrade avbrott i det första, viltrika, skogspartiet men sen gick det som på räls. Resten av spåret fixade hon galant och vi hade med oss alla pinnar (och snusdosor) hem! Sista biten, som gick i ogallrad gammal granskog på barrmatta var det dock rejält mörkt så jag var glad att jag kom därifrån med alla benpipor i oskadat skick. Nu har jag en ganska trött och nöjd schäfer, som även fick köra några kryp när vi kom hem. Även det gick fint, nu när hon var lagom utmattad. 🙂

Imorgon blir det ett upptag, en pinne och en stooor godisburk i slutet. Motivationsspår kallar jag det. 🙂

Karlssons hälta har inte visat sig igen som det verkar. Idag har det varit anbefallt korta koppelpromenader hos dagmatte och så blir det imorgon också!

5 reaktioner på ”Spår-genrep

  1. Bra jobbat – men jag håller med, attans vad mörkt det blir nu… och inte blir det bättre på några månader heller! Det är den här tiden (eller egentligen ännu senare på året) när jag allvarligt börjar fundera på hur jag ska bära mig åt för att få jobba deltid med full lön?! 😉

  2. Braaaaaa Iza! Det vore kul om du visade vad du kan på söndag och skulle nog göra mattehjärtat glatt 😀
    Mörkret ja…det kommer ju bara pang/bom… Gillar ju hösten men tidiga kvällar kan jag vara utan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s