Ytbärgning

De flesta har väl hört talas om försvarets ytbärgare? Idag har jag ägnat mig åt ytbärgning, men på ett annat plan. Jag har ytbärgat de dammråttor som uppvisade mest tendenser till agressivitet samt uppfyllt lite mer av helgens städlöften. Jag kan inte påstå att jag gått på djupet, men ytligt sett ser det åtminstone lite bättre ut. 🙂

Mitt på dagen bar det iväg för att uträtta några ärenden (handla mat och hämta de beställda apportbockarna åt Karlsson). Därefter gick färden mot klubben där jag träffade L. Vi konstaterade att man kan lita på SMHI. Åtminstone när de lovar dåligt väder. Gårdagens prognos stämde på pricken men vi lät oss inte hindras utan la ut två spår. Ett var åt Iza och Freja och medan de låg till sig körde vi igenom högrelydnaden. Och tja… Eller näää… Eller njae… Ömsom vin och ömsom vatten, som vanligt. Krypet funkar inte alls om jag beter mig som på tävling. Om jag däremot ger henne mycket hjälp så kryper hon fint tekniskmässigt, om än snett. Och hon hoppar över hindret, 80 cm, som en kanin på anabola så  vi kom överens om att hon INTE har ont. Det är något som satt sig i huvudet, det att hon knappt lägger sig inför krypet och resolut sätter sig upp igen istället för att krypa. Sisådär var femte gång ålar hon iväg som en racer-råtta men tyvärr har man ju inte fem försök på tävling.
Överraskande nog så stannade hon på inkallningen?! Det var nog det bästa hittills och kanske rentav poängmässigt? Ett kraftigt DK, men ändå? Det är så typiskt att det då är något annat som inte funkar alls, dvs krypet. Uppflyttningen är nog långt bort ändå, även om vi skulle ha poäng på allt, men just nu känns det extra tröstlöst. Ska ägna morgondagens framåtsändandeträning åt att bli kommenderad i fria följet istället, och något mer moment och SEN fattar jag beslut om återbud eller inte. Ska dessutom kolla om spåret eller lydnaden går först. Går spåret först finns det nog liiite större hopp om en hyfsad lydnad. Tror dock att lydnaden kommer gå först, precis som förra året och då … nä.

Spåret gick ”sådär”. Ganska vimsigt mellan varven. Till stor del gick det på stigar och det är något vi inte tränat allt för ofta. Hon slår hela tiden fram och tillbaks och letar efter spåret på sidorna för ”på stigen kan det ju inte gå” liksom. När det går i ”obanad terräng” spårar hon helt klart mycket bättre. Två pinnar missade hon men vi kom rätt till sist.

Karlsson fick sig också ett skogsspår, som omväxling. Han spårade kanonfint utom när, helt plötsligt, naturbehoven gjorde sig påminda. Han var tvungen att kliva av spåret för att uträtta nr 2, och när han sen skulle iväg igen så strulade det lite. Han missade en pinne också men i övrigt skötte han sig kanonfint. T o m en vinkel mitt i en kraftig nedförsbacke tog han klockrent vilket imponerade lite på matte. Att Freja varit inne och snott slutapporten bekymrade honom inte heller eftersom pipen då blev slutet och det var han mer än nöjd med. 🙂

Jag var inte ett dugg avundsjuk på L som sen skulle direkt upp till klubben och ha valpkurs. Själv åkte jag raka spåret hem och slängde kläderna i tvättmaskinen och mig i duschen. Trots det hittar jag fortfarande älgloppor krypande i hårbotten!!! De är sååå äckliga och tydligen anfaller de i flock i år? Har inte träffat en enda tidigare men idag attackerade dom rejält på Karlssons spår. Dessa djur har (nästan) lika litet existensberättigande som fästingar, men bara nästan…

6 reaktioner på ”Ytbärgning

  1. Vi har oxå konstaterat idag att man kan lite på SMHI, speciellt vid dåligt väder. Vi skulle ha sjösatt båten och testat den i helgen men igår blåste det utav bara 17 och idag har det oxå blåst, om än mindre, och regnat.

    Inte lätt när man blir nr 2 nödig när man spårar 😛

  2. Du är träningsflitig som vanligt. En liten fråga bara vad är älgloppor?
    Vårat väder har nog varit bättre än erat idag dvs t-shirt väder här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s