Omriktat beteende…

…har jag ägnat mig åt idag. D v s gårdagens löften om städning har INTE infriats. Eftersom jag inte visste var jag skulle börja så gjorde jag något annat istället. T ex gjorde om ”headern” på bloggen. Och sån’t kan ta lååång tid, om man bara vill. 🙂
Det har åtminstone blivit en del hundträning. I förmiddags la jag ett appellspår åt Karlsson i halv storm. På det stora hela löste han det fint, men han missade en skogspinne – som vanligt. Vinklarna vållade lite mer huvudbry än normalt. Jag förmodar att det berodde på vindarna? Han var även lite mer disträ än han brukar vara, men det kanske hade att göra med tidpunkten? Ja ja, spekulera kan man ju alltid göra.

Under tiden spåret låg till sig körde jag ett uppletande med Iza. Den här gången utan vrålande terrier bakom baslinjen. Han fick vara hemma och vråla istället. Ett tag var jag på väg att lägga ner projektet eftersom Iza ”vilt-vädrade” extremt mycket, men när jag började lägga ut föremålen släppte hon viltdofterna. Hon var ju även den här gången med och vallade och tittade på när jag ut grejorna. Åtta föremål den här gången också, och hon hämtade in alla åtta utan större diskussioner. 🙂 Dock blev det en del byten men det var jag ju förberedd på eftersom sakerna låg väldigt nära varandra. Vid ett par tillfällen stannade hon, med föremål i munnen, och tittade frågande på mig. ”Vilket vill du ha?” liksom. Kändes dock skönt att slippa diskutera huruvida hon skulle gå ut eller inte. Ska försöka köra ett imorgon på samma ställe, utan synretning, så får vi se om minnesbilden sitter kvar?

Sen bar det iväg på ridprojektet med T. Den här gången blev det en uteritt i motsats till tidigare paddock-projekt. Allt gick bra och jag tror T tyckte det var lika mysigt som vanligt. Han tyckte helt plötsligt att det var roligt att trava också vilket resulterade i att jag var tvungen att springa (!), eftersom jag höll i ”kopplet”. Nåja, shettisar har ju inte så långa ben så det gick ingen större nöd på mig. 🙂

Nu har vi harvat oss runt djävulsrundan också. Den kommer snart göra ännu mer fog för sitt namn eftersom dom har tagit ner en massa skog som, förmodligen, på något sätt, ska transporteras därifrån. Stigen liknar bitvis redan ett ler-dike och det lär ju inte bli bättre…

Vid hemkomsten körde jag ett nytt kryp-pass med Iza och … njae… *suck*

Nu ska det snart lagas mat. Med gorgonzola. 🙂

Avslutningsvis, en bild från igår kväll.

070915a.jpg

Så här kan det se ut på köksgolvet när klockan börjar närma sig matdags. Då gäller det att ha koll på vad matte gör. 🙂

6 reaktioner på ”Omriktat beteende…

  1. Ja men dina ligger ju nästan och sover när dom väntar på mat. Då skulle du se våra monster. Hässjande och tassande och gnällande och stönande för att de knappt har ro att vänta.

    Vet precis vad det innebär att hålla i ”kopplet” när småttingar rider på shettisar. Har själv ägnat ett antal timmar åt det…som tur är i svunnen tid.

  2. Tja, blickarna var betydligt mer förväntansfulla innan jag tog fram kameran… Och jag kom precis in från ett besök på rökaltanen och då begriper t o m mina hundar att jag inte kan servera mat samtidigt. Normalt sett är det nog ganska likt dina. 😉

  3. Det kan nog knappast räknas som ”projekt”. Jag brukar ta med en kompis son (T) ca 1 gång om året för att rida på en annan kompis shettisar, och årets ridtur gick av stapeln just idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s