Det kostar på att ligga på topp!

Eller; Borta bra men hemma bäst!

Eller; Vi hade i alla fall tur med vädret!

Och med rubriken menar jag inte enbart ekonomiskt, även om hotellets centrala läge även kostade på på det sättet. Nej, jag menar ”kostar på” i avseendet; utebliven nattsömn. Hotellet, som låg 50 meter från Rådhuspladsen och Strøget visade sig även vara granne (?) med ambulanscentralen eller polisstationen. Eller kanske både och? Under fredagsnatten var det ett herrans liv med sirener och fulla danskar/svenskar så jag sov inte många stunder. Eftersom det, helt enligt reglerna, var åt h*te för varmt på rummet så var vi tvungna att ha fönstren öppna vilket inte gjorde oljudet mindre…

En annan klassiker är att jag får ont i ryggen när jag sover borta. Trots att jag släpat med mig tempur-kudden (som tog upp halva resväskan) så kunde jag knappt röra mig på lördag morgon. Andra natten blev dock något bättre i båda avseendena. Mindre sirener och något mindre ont i ryggen… Eller också var jag bara så trött att jag inte märkte något av störningsmomenten?

Shoppingen som jag bespetsat mig på blev också väldigt sparsam. Men som alla ”föräldrar” som varit utomlands så måste man ju köpa med sig något hem till ”barnen” och de roligaste fynden gjorde jag i en hundtillbehörsbutik sent på lördag eftermiddag. Två pipleksaker och ett fräckt halsband till K. Om Iza leder koppelkampen så är Karlsson klar etta i halsbandskampen. 🙂

070909a.jpg

Samlingsbild på mina fynd. Draken piper i båda ändarna och förhoppningsvis kan den palla för några dragkamper på appellplan. 🙂 Sköldpaddan i bakgrunden piper självklart också.
070909b.jpg

Kolla det underbara ansiktsuttrycket! (Ibland är man lättroad 🙂 . ) Karlsson tyckte också att den var helt OK när vi provdrog lite.
070909c.jpg
Tyckte texten på halsbandet passade oförskämt bra!

Vi hade i allafall tur med vädret. I fredags var det strålande solsken och en öl i Nyhavn i kvällssolen är ju aldrig fel. Samtliga måltider (utom hotellfrukostarna) har intagits utomhus, om än med bistånd av infravärmare och ibland filtar.

På hemvägen hann vi även med ett besök vid borderterrierringen på Sofiero-utställningen för att hälsa på Karlssons ”gammelmatte” och diverse andra bekanta. Alltid trevligt. Jag hann med ett varv bland hundtillbehörsstånden också, så lite mer blev det shoppat. 😉

Men, nu är vi alltså hemma igen. Alla hundar är ihopsamlade från sina helg-härbärgen där de haft det utmärkt bra, och själv ser jag fram emot en natt i min sköna säng där det värsta oljud man (normalt) råkar ut för är ett och annat skällande rådjur.

5 reaktioner på ”Det kostar på att ligga på topp!

 1. Välkommen hem – till lugnet! 😀

  Ja, jag är lite feg (läs: skrockfull) när det gäller det där med att annonser tävling i förväg; de gånger jag gjort det har det gått åt h*vete, de gånger jag inte gjort det har det gått bra och vi till och med har vunnit (okej, det är bara två, men ändå 😉 ) . Så, jag skulle nog inte sätta några pengar på att även nästa tävling kommer att ske i ”lönndom”. 🙂

  Himla ”söt” pipis du köpt! Det ser ut som om han har en sån där blåsflärptuta (ja, vad HETER de??? ) i munnen, du vet en sån där som ungar (små och stora) har på kalas. Det kanske är just vad det är, eller?

  Hur som helst – hoppas du får en god natts sömn nu, så att du är redo i morgon att möta ännu en fantastiskt arbetsvecka. 😉

  Må väl.

 2. Haha…ser och hööör sirenerna……fy bubblan! Näää, gamla kärringar som vi ska hålla oss till landet och våra invanda sängar!
  ha en skööön nattsömn!

 3. Kunde dom inte skrivit det när ni beställde hotellet? Faaaast då hade dom väl inte fått några gäster iofs.
  Min gubbe blir ju alltid sjuk när han åker utanför landets gränser, konstigt.
  Borta bra med hemma bäst, stämmer verkligen.

 4. Klart hundarna ska ha nåt när mamma varit utomrikes! Gummigrejen var jättesöt…antar att den är till Karlsson och inte till Iza?! Med tanke på demoleringsrisken alltså?! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s