Tro dom inte!

Sedan vi skaffade husvagn har jag ofta fått höra; – Åh så skönt, bara att haka på och sticka iväg!

Det är inte sant! Dom ljuger!

Eller rättare sagt, dom vet inte vad dom pratar om för det är alltid icke husvagnsägare som kläcker denna kommentar.

Jag klagar inte, jag trivs med husvagnen men det är INTE att ”bara haka på och sticka iväg”. Det skall packas också. Det gjorde jag igår kväll och det tog hela kvällen. Och eftersom utrymmet finns så frestas man alltid att ta med ”för mycket”. Förutom personliga tillhörigheter, hundarnas pryttlar och mat (för det finns väl ingen matbutik i Varberg, eller…?) så ska det packas förtält med alla tillbehör, stolar, dynor, bord mm mm. Det tar sin lilla stund.

Och när man kommer hem tar det minst lika lång tid att packa ur och återställa allt i befintligt skick.

Men det är jättemysigt den stund husvagnen är uppställd, förtältet är uppsatt och solen skiner… 🙂

11 reaktioner på ”Tro dom inte!

 1. Hehehe, det där vet jag allt hur det brukar gå till. Vi(läs päronen) har haft husvagn i många år och alltid när vi skulle åka någonstans så ställdes vagnen upp framför huset två dagar innan avfärd. Sen skulle det packas kläder, kollas luft i däck, kollas gasol i tuben, kollas om porta pottin är fylld, kolla allt det en gång till, packas mat, packas tidsfördriv ifall regnet skulle falla, packas fiskegrejjor, packas bord och stolar mm. Och vi har inte ens förtält. 🙂 Dessutom var det ju lite mera noga med allt för oss eftersom vi alltid for ut långt ut i obygden där inte en människa skulle hittat oss om gasolen skulle få för sig att läcka in i vagnen och explodera då morsan tände ciggen.
  Men som sagt, det är grymt härligt då vagnen är på plats där ute i skogen och elden knastrar medan man sitter och sippar på en bira och ser solen gå ner någonstans där bakom flötet man glor på. Allt man hör är mygg, elden och någon stackars ensam fågel. Aaaah! 🙂

 2. Tytti; då ska du nog fundera en gång till på det här med hus… Har upptäckt att kombinationen, hus (med trädgård), husvagn och hund (varför börjar allt på hu…?) är ganska stressframkallande på vårkanten. Tiden räcker liksom inte till allt man vill/borde/måste göra.

 3. Jag tycker husvagn låter trevligt, men vi har aldrig provat . Hoppas ni får en skön helg i Halland, vädret är lovat fint iallafall.

 4. Vi hade tänkt att byta till husbil för vi tyckte det var praktiskt att ha allt på fyra hjul och inte åtta. Men när man tränar hund och skall köra på skogsvägar kan man glömma att kunna köra in med husbil. OK man kunde kanske ha ett släp efter husvagnen med en bil uppställd på. När man sen kom till skogen tog man bilen och körde på skogsvägarna. – Men det blir ju 12 hjul…………Usch vad dyrt att betala bro/vägavgifter med två släp efter sig.
  Ha en bra helg.
  ”Ropen skalla – hundar åt alla”.

 5. Jag förstår dig prixis! Och inte nog med att den ska packas; den ska ju tvättas och städas och grejas med och kollas batterier och … M a o är det ett halvt företag innan man kan ”slänga på den och bara sticka i väg”. Och just nu är jag precis i det läget när allt måste göras; ska ha husvagnen om två veckor när vi ska ha träningshelg på klubben (vill kunna ta ett glas vin och ändå inte behöva beställa skjuts …;) ).

  Hoppas ni får en skön helg i den välpackade, välfyllda och välstädade (? 😉 ) husvagnen! Kramar.

 6. …. och jag som ska titta på en husvagn i eftermiddag 😀

  Den gamla har fått bli bildelsförvaring.

  Men som vanligt får det bli en GAMMAL vagn, som håller så där en 3-4 år på sin höjd. Hmm kanske mer nu om det är jag som får vara den som tar hand om den …

  En dag ska jag skaffa mig en husvagn av något nyare datum – en ljus fräsch sak med långbäddar *drömmer och hoppas*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s