Trasor är roliga. Jätteroliga!!!

Rubriken är väl i stort sett en sammanfattning av dagens MH. Det är en härlig liten jycke jag har som älskar människor och älskar att leka. Att leken lika gärna kan gå ut på att springa i cirklar och bolla själv med trasan är väl kanske inte det optimala men tills vidare kör vi med snören i de ordinarie leksakerna.

Dagen bjöd väl inte på några större överraskningar (kompletta resultatet hittar ni här). Att leka är jättekul som sagt, att springa efter bytet var kul men att komma fram var konstigt nog inte lika angeläget. Här var han mer intresserad av konstruktionen på trissorna. På aktivitetsnivån, där jag trodde beskrivaren skulle behöva rutor som inte finns på protokollet höll han sig faktiskt oväntat lugn… Ändå hamnade vi i ruta 4. Det säger ju en del… ;-)Han trampade runt, käkade gräs, kissade och gnällde lite men jag trodde det skulle bli värre.

Avståndsleken var skitkul. Raka spåret fram till figuranten i värnet och full fart i trasan. Och när han väl fått tag på den tänkte han INTE lämna den ifrån sig. Men han höll sig huvudsakligen runt figuranten när han for omkring med trasan.

Dumpe var lite läskig men när jag var framme kom han också fram. Rädslorna försvann snabbt. Vi passagerna var han mer intresserad av att kolla fastsättningsanordningen i marken. Vet inte om han funderar på att skaffa en alldeles egen dumpe?

Skramlet var som väntat inga problem. Naturligtvis gjorde han en undanmanöver, lite självbevarelsedrift har han ju, men sen tog han sig snabbt fram på egen tass.

Så var det då dags för spökena och om spöken tyckte han INTE. Större delen av tiden stod han i sträckt koppel framför mig och skällde. Och hela tiden mullrade det i strupen på honom. 🙂 När de började närma sig rejält retirerade han lite och ställde sig bredvid mig, fortfarande skällande. När jag kopplade loss förflyttad han sig bakom mig och tyckte att ”matte, du kan väl fixa detta så står jag här och kollar hur du gör?” Han gick inte fram förrän jag demaskerade spöket och kallade på honom. Andra spöket fixade han sedan fint.

Den avslutande leken var nästan ännu mer intensiv än i början och när det sköts lyfte han inte ens på ögonbrynet. 🙂

Det är en liten guldhund jag har och jag tror faktiskt att jag stigit ytterligare lite i aktning nu när han sett hur modig jag är och hur elegant jag löser problem. 😀

Nu tror jag inte jag behöver aktivera honom så mycket mer idag. Han sover jättegott och har nog mycket att bearbeta i sina drömmar…

Tyvärr finns det inga foton från dagen eftersom husse var satt till att videofilma och min kamera tycker ändå inte om mörka skogar i kombination med snabba hundar.

070422a.jpg

Just precis exakt så här trött blir man efter att ha konfronterats med spöken i skogen! 

17 reaktioner på ”Trasor är roliga. Jätteroliga!!!

 1. GRATTIS Lotta och Karlsson!! men jag hade inte förväntat mig något annat.
  Toppenhunden får väl ngt extra smaskigt idag.

 2. GRATTIS! Vilken guldklimp du/ni har hittat, fast det visste vi ju redan. 😀
  Han kanske skulle börja knäcka extra på någon mekanikfirma när han är så intresserad av det 😉
  *släpper mina hållna tummar nu*

 3. Grattis till ett kanon MH! Karlsson har tur som har en så modig matte. Jag har lite nya moment jag behöver hjälp med inser jag efter helgens tävlingar… Sååå, vill du vara min personliga tävlingsledare när vi träffas uppe på klubben?? *ser snäll och bedjande ut*
  Kram

 4. Grattis Karlsson!

  Du har valt rätt matte. Djärv och oförvägen har hon alltid varit. Jag tror inte att hon någonsin har varit rädd för spöken. Det är värre med älgar. Du får träna mer med henne på det momentet.

  Vi tre i Falun

 5. Tror tyvärr inte att det blir aktuellt eftersom;
  1. Jag vet inte hur man gör *rodnar*
  2. Jag lär få tillbaks den i en sällsynt omkomprimerad version.
  😦

 6. Glömde ju säga att det var synd att ni gick på förmiddagen, eftersom jag figgade på eftermiddagen, och var nog dessutom dagens läskigaste spöke… :S Hihi! Grattis igen! 😉

 7. Grattis Lotta och Grattis Karlsson, inte hade vi förväntat oss något annat resultat, vare sej av Lotta eller Karlsson. Båda är ju proffs. Vi är så stolta och glada att vår Karlsson har kommit till en sådan fin familj och han har det så bra.
  Många många Grattis från oss. Och min kompis Elisabeth hälsar också till er.
  Mamma Lucia hälsar särskilt. /Karin och Tommie

 8. Grattis Karlsson! Nu har du äntligen fått bevisa för matte att du visst kan bli en riesen när du blir stor! 😀
  Och mina ödmjukaste bugningar till dig, Lotta, som är en så stork och stark matte – och har fostrat en bruks-BT! 😉
  Ha det gott – kram.

 9. Gammelmatte; Du ska nog ta åt dig största delen av äran, att du fött upp en himla trevlig hund med rätt egenskaper. Det man provar är ju det som sägs vara ”medfött” och ska inte ha så mycket att göra med uppfostran och träning. Sen har det naturligtvis viss betydelse hur man hanterat hunden under första året, om de fått uppleva mycket olika saker, men i grund och botten ska det vara de medfödda talangerna det handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s