Pilutta barktroll!

Jag tror han har fattat!

Att lagd hund ligger alltså.

Tog ett lydnadspass på garageinfarten ikväll. Vi började med positionerna i halterna. Gick riktigt hyfsat. Körde (nästan) renlärig klickerträning för en gång skull och klickade bara när  han bjöd på korrekt/önskvärt beteende. Dvs att sitta rakt och inte för långt fram.

Därefter tog platsliggningsträningen vid. Nu ska det erkännas att störningarna begränsade sig till en husse som promenerade förbi på 0,5 meters håll vid ett tillfälle, men ändå…

Han låg.

Länge.

Med hakan i backen!!!

Jag klickade när han la ner huvudet och strax hade han fattat även detta (tror jag?). Vid flera tillfällen, när jag varit tillbaks hos honom med belöningen, så låg han med hakan i backen redan  när jag gått ut mina meter och vände mig om. 🙂 Och jag tror inte det berodde på trötthet. Han kom verkligen i rätt sinnesstämning och slappande av. Inget pip och gnäll, inget ålande och krypande, inget trams alls. Vid ett tillfälle smög han iväg efter mig när jag lämnade honom men det tar jag på mig för jag var nog inte vidare tydlig i mina kommandon den gången. Eller också, gud förbjude, började jag gå med vänster fot!!! Han är oerhört känslig för detta så det gäller att hålla tassarna i styr. Iza bryr sig inte om vilket så det tar ett tag att lära om. Det är inte lätt att lära gamla mattar…

Alltså; pilutta Barktroll!

Just nu kör han platsliggning i soffan. På rygg!

2 reaktioner på ”Pilutta barktroll!

 1. Wow och GRATTIS!

  Tänk att övning ger färdighet – eller träning ger framgång 🙂
  Nu gäller det för dig att alltid starta med höger fot i ”fot”sättningen.

 2. Duktig Karlsson! 😀

  Ja, jo, kanske… i första hand ska vi försöka oss på ett BH-prov, och sen får vi se vartåt det barkar hän. 😉 Något i IPO-väg skulle nog passa bruningen som en smäck. 😛 Tror jag glömde nämna platsliggningen… där ska hunden ligga med störning och föraren stå med ryggen emot… snacka om nervsammanbrott hos matte.

  DET ÄR NÄSTAN SOMMAR NU! 😀 Härligt…!

  Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s