Storleken på pyjamasen har betydelse!

För ganska många år sedan köpte jag ett Back On Track-täcke till Karlsson på My Dog. Det provades ut av deras egen säljare i montern och hen kom fram till att stl 34 var perfekt. Jag var väl också en smula delaktig i det beslutet.

Den lilla terriern trivdes inte alls i sitt nya, fina och dyra täcke. Det var helt enkelt för litet. Bogfriheten var för dålig (varför finns det inte bogveck på hundtäcken, som det gör på hästtäcken?) och dessutom kunde han inte vifta på svansen. Hade jag försökte pilla ut hans svans genom det därför avsedda hålet hade den troligen gått av.

En Karlsson som inte kan vifta på svansen och dessutom får ett smärre anfall av klaustrofobi är en ledsen Karlsson. Täcket hamnade i en låda och där har det legat. Vi har ett par andra täcken som han trivs bättre i men deras design och funktion är inte optimal.

Här om dagen la en borderterrier-kompis ut ett BoT-täcke i stl 40 som hon ville sälja. Jag nappade blixtfort, och vilken skillnad det blev för liten Karlsson!

Idag, med -6° och en isande nordanvind som troligen gav en reell temp på ca -15, var det dags för test, och vilken skillnad! Nu kan han vifta på svansen och röra sig precis som vanligt. Nu såg han inte alls ledsen ut utan tuffade på i vanlig takt och med humöret i topp. 🙂 Att 6 cm kunde göra sån skillnad?!

För övrigt fick jag mig ett gott skratt när husse (!) här om dagen påtalade att Granngården har rea på hundtäcken, enligt reklambladet som kom i lådan. Jag misstänker att det är en stund sedan han inventerade hundtäckesförrådet… 😀

170207a

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s