Uncategorized

Klargörande!

Efter gårdagens inlägg kom det en kommentar som ville påskina att vi har väldigt lite snö. Så är inte fallet! Dagsfärska bilder tagna på (och från) tomten.

Där spårbilderna var tagna (ca tre mil söderut) är det tre små magiska skogsplättar som är nästan snöfria, och runt omkring ser det ut ungefär som på bilderna ovan. Eventuellt kan det vara så att vi spårar på en (väldigt platt) vulkan?

Dagen idag har hittills varit rätt effektiv. Städ och röj pågår. Jag har t ex varit på återvinningscentralen och slängt lite pengar.* Containern för ”metallskrot småsaker” var nästan tom, och jag var lite sugen på att stanna kvar en stund och iaktta ansiktsuttrycket på de som kom för att slänga saker i den efter mig. En massa pengar på botten liksom, som en önskebrunn typ. 🙂

Sen tog jag mod till mig och besökte, för första gången i mitt liv, en (halv)automatisk biltvätt! En tunnel där bilen åkte fram och utsattes för diverse (förhoppningsvis) hälsosamma och stärkande behandlingar. Lite spooky var det att sitta i bilen när den kanade fram bland avfettning, borstar och sprutande vatten och … gud vet vad. Men fin blev den! 🙂 Nu ska den få stå hemma på tomten och glänsa i flera dagar eftersom jag ska till Norge på jobb, och husse använder väl förhoppningsvis sin (skitiga) bil.

I övrigt fortgår rensningsprojektet. Husse tycker det är totalt onödigt, för ”det kan vi väl göra den dan vi ska härifrån”. Jo tjena… Hittills har det resulterat i sex stycken fulla sopsäckar och tre fulla kartonger + en del ”lösgods” till loppisen. Rätt skönt att ha det gjort tycker jag!

Sen borde jag kanske börja fundera på vad man behöver ha under fyra dagar i Norge, och packa ner detta? Eller, äh, det hinner jag nog i morgon bitti. 🙂

* Mynt från EU-länder och tiden före Euron. Med andra ord helt värdelösa idag, hoppas jag?

7 reaktioner till “Klargörande!”

  1. Om jag känner saknad och abstinens när flyttat mamma och rensat hennes lägenhet, och därefter rensar 360 kvadrat egen ladugård så kommer jag Agnetha.

 1. Äh, det var väl inte så farligt med snön….träden syns 😀 😈 Säger jag som inte har så mkt som en flinga i sikte. Nä, ärligt…så pissigt att fortf ha så mkt snö. Ni måste ha fått leta länge efter den barlagda skogsbiten till spåret.
  Tror jag hade fått en släng av klaustrofobi i biltvätten, bilden var mkt talande 🙄

 2. Rentvättad bil?? Och hur avundsjuk blev man inte nu, då?

  Fast du, jag förstår verkligen att du flyr all snön som ni fortfarande har – men är då Norge verkligen ett bra val?

  1. Hade Norge varit ett val hade det helt klart varit ett av de sämre, men nu är det beordrat norgeresa och då är det tyvärr bara att åka, snö eller inte… 😦

 3. Hos mig säger husse med jämna mellanrum ”vi kan väl rensa bort lite skit”. Underförstått: DU kan väl rensa bland DINA grejor. För kasta av sitt, det vill han ju inte. Till saken hör ju att han har bott längre i huset och därmed hunnit samla på sig mer – jag rensade ju en del innan jag ens flyttade in, liksom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s