Varför gör jag så här?

Idag hämtade jag ett paket på ICA.

De två översta kvalar helt klart in i tegelstenskategorin, och John Irving är verkligen en av mina favoritförfattare. Den understa är nog en ganska lättsmält sörja, som motvikt. Trots att jag belagt mig med bokköpsförbud så händer sånt här alldeles för ofta, utan att jag har en aning om hur det går till? Jag har redan böcker så att det skulle krävas en längre tids sjukdom/sjukskrivning (nu pratar vi flera år!) alt. arbetslöshet för att ha en chans att komma ikapp. Numera läser jag bara en stund i sängen innan jag somnar, och den stunden blir kortare och kortare för varje vecka som går känns det som. En ”normal” bok tar väl i snitt en månad att ta sig igenom… 😦

Detta är det olästa biblioteket i sovrummet! Och då har jag inte ens tagit med högarna med olästa pocketböcker, och ett antal andra som bor på annan plats i huset. En del av dem (oftast fådda) har jag i och för sig knappast ambitionen att läsa, men de finns ändå, om de skulle behövas. 😛

Och nästa vecka börjar bokrean. Hur ska det gå? Man kan ju liksom inte ens gå in på ICA utan att promenera igenom drivor med billiga böcker…

I eftermiddag har jag hyrt mig ett ridhus, och ikväll har klubben årsfest ”på lokal”. Men innan dess ska jag påbörja stora pelargonflytten, från lagården in i huset, för att sedan sakta och försiktigt väcka dem till liv. Och i avvaktan på att de vaknar fortsätter tulpanfrossan.

4 reaktioner på ”Varför gör jag så här?

 1. Jag skulle trivas hos dig, det ser jag det:) Vi delar allt samma boksmak.
  När du ska ta dig an bokhyllan med olästa böcker, ska du definitivt börja med Johan Theorin och Nesser. Theorins böcker är fantastiskt bra med lite mystik, inga rena deckare. Den bästa är nog Nattfåk men läs alla. Håkan Nessers serie om Komissarie Barbarotti är lysande, mkt bättre än Van Veteren. De är inte heller några rena deckare utan har så mkt mer. De ska dock läsas i ordning.
  Ja, bokrean är svår att motstå, men det ser inte ut som att du behöver handla så mtk i år;)
  Trevlig helg, Sophi

 2. Jag har läst Skumtimmen av Johan Theorin, och den var helt OK. Nesser är jag inte särskilt förtjust i, men har inte läst någon Barbarotti än. Vi får väl se om jag orkar ta tag i det någon gång…

 3. Åhhh, jag kan riktigt känna lukten av nya böcker!! Mmm… Minns känslan när jag var yngre och slog upp ögonen på julaftons morgon och där på sängbordet låg en julklapp som skulle hålla mig sysselsatt under dagen. Ofta var det en bok, favoritförfattaren då var John Grisham. 🙂

  Och jo, vi har en sån fisk i vårt akvarium! 😀 I love him! Tyvärr dog hans fru för några månader sedan så han är ensam bland alla rödzebror som de kallas. Ungefär 15 cm lång, akvariet är 150 cm långt och rymmer 375 liter. Sugen på att köpa det?? 😉 Jag försöker övertala sambon om att ta en paus från fiskhobbyn och ställa undan akvariet ett år eller så…

  • Skulle gärna ha ett akvarium, men då får jag bygga ut huset med ett akvarierum också, vid sidan av pelargonrummet. Och så ska det ju skötas också? Så nej tack, det får nog vara. Men fisken var himla häftig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s