Uncategorized

Fjam å tebaka, fjam å tebaka…

En av de största nackdelarna med all snö är de fullständigt urtråkiga hundpromenaderna. Det går inte att ”gå runt” och jag hatar, verkligen hatar, att gå fram och tillbaks. Och ju längre jag går innan jag vänder, desto löjligare känner jag mig. Förklara den psykologin den som kan? (Och ja, man kan ta bilen och åka iväg någonstans där man kan gå runt. Och nej, det hinner man inte på lunchen!)

T o m i förrgår gick det ju att gå en liten rundsväng, men nu har den snöat igen fullständigt och är troligen helt oframkomlig, även om man är beredd att pulsa, pga av träd som lagt sig ner av snötyngden.

Idag blev det alltså fram och tillbaks på vägen, igen. Enda trösten är väl att det är rätt vackert, och så länge det inte blåser är det även rätt behagligt. Men blåser det är det vidrigt, eftersom det är så öppet (och högt). Idag är det dock nästan vindstilla, tack och lov.

Dvärgkameran fick följa med på dagens promenad. Ytterligare en fördel med min nya lilla kompis är ju att den faktiskt går att hantera med en hand när man håller de vilda djuren med den andra. 🙂

Förutseende eller negativt tänkande? Hur som helst har bonden som plogar redan börjat
”putta” ut snövallarna på åkrarna vid sidan av vägen, vis av erfarenheten från förra vintern
när det fick komma hit en gigantisk snöslunga och skjutsa iväg snön för att vägen inte skulle
”ta slut”. Av det som syns på bilden är det väl ca 50% som är väg, resten är åker…

 

Hästarna som syns på bilden lyckades som vanligt reta gallfeber på Iza genom
sin blotta existens. Jag förstår inte vad som är så spännande, för hon får inte
särskilt mycket gensvar på sina ”lekinviter”.

Om man skulle lägga timmer på infarten kanske? Det verkar ju inte fastna
särskilt mycket snö där menar jag.
😛

7 reaktioner till “Fjam å tebaka, fjam å tebaka…”

  1. Härliga vinterbilder!
    Men jag håller med hundprommisarna blir urtråkiga och nu har vi så mycket snö att till och med bernern hade svårigheter att ta sig tillbaka över snövallen och upp på vägen igen eftersom han trampar rakt igenom ( kelpien studsar över lätt som en plätt)

    Fast en bra sak; jag använder snövallen aktivt när jag ska få till raka snygga lägganden under gång med stormis lormis och bilen landande mjukt när vi gled av vägen i onsdags så alltids bra till något 🙂

    1. Som sagt; man får försöka se fördelarna med nackdelarna. Men … raka lägganden kan man ju träna även utmed ett staket eller en husvägg. Och hade det inte varit för snön hade du inte behövt ha någon snödriva att landa bilen i. 😉

  2. Nu snackar vi booooring! Har också såna fjam o tebax promenader 😦 Gav mig ut förra helgen lite off-road om man säger så och det kommer att dröja bra länge innan det upprepas. Ville nästan ringt efter en bärgare hem…. 😆

  3. Jag har en ”runt-runda” som funkar även i snö. Inte så trist som fjam å.. Men att bara ha den där enda svängen att gå är också halvtrist. Finns så klart andra svängar men de är så tunga nu ju…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s