Uncategorized

Paniken är nära…

Gnällblogg inom (mycket kort) räckhåll, så de som inte orkar med det kan klicka sig vidare på internettet – NU!

(Ja – jag inser att alla punkter på nedanstående lista kvalar in som kvalificerade i-landsproblem. Jag är hyfsat frisk, jag har ett varmt hus, mat på bordet och ett jobb + en massa andra saker som massor av människor saknar, men ibland måste man få gnälla ändå.)

Att jag inte tycker om snö kommer väl inte som någon överraskning, men nu spyr jag snart, bokstavligen, på skiten. Jag får nästan panik vid tanken på att det kommer vara så här i minst tre månader till. Om vi nu bor i ett land med fyra årstider, och året har tolv månader, så vore väl en rimlig fördelning – tre månader för varje årstid? Right?

När det är vinter i fyra-fem månader på ett år så är det något som är galet. Och ja, jag har sett The day after tomorrow (TV 4 ikväll kl 21) och även om förloppet här och nu är något långsammare så…? För övrigt den enda film i katastrof-genren som jag sett på de sista 35 åren. Jag fick nog efter Skyskrapan brinner…

Nu har det snöat oavbrutet i ca ett dygn, och ska fortsätta i ett dygn till enligt de som tror sig veta. Det snöar bara smått, smått, smått, men det hjälper inte, snödjupet ökar ändå. Ca 10 cm senaste dygnet.

Hundpromenaderna är som sagt skittråkiga. ”Fjam” gick väl an idag, men ”tebaka” var vidrigt. -9, nordanvinden rakt i ansiktet, kryddad med små stickiga snökorn. Bläk! Tanken var att träna en stund med Karlsson vid hemkomsten, men nä! Åtminstone inte utomhus.

Dock fick vi till ett pass igår, till hans (och min) stora lycka. Vädret var då också ganska mycket mindre obehagligt. Han är lite udda min lilla terrier. När det blir dåligt med träning blir han apatisk och deppig. Istället för att pocka på uppmärksamhet, klättra på väggarna och bli allmänt odräglig så … sover han. Och när han flyttar sig från punkt A till punkt B orkar han knappt hålla upp huvudet. Jag har ju observerat detta tidigare, men varje gång så blir jag orolig att han är sjuk, för han ser så eländig ut. Men det räcker med att plocka fram ett paket Hot-Dogs, en skärbräda och en kniv så är han ”på” igen. Det gjorde vi alltså igår, och tränade därefter en bra stund, kombinerat med mycket lek och bus, och sen är han glad, pigg och tillfreds, åtminstone till dagen efter.

En annan punkt på gnällistan är lagårdsrenoveringen/-lagningen som för tillfället vilar i godan ro på försäkringsbolagets bord. Snickarna står beredda bara försäkringsbolaget bestämmer sig. Det ska ju göras i vilket fall, men frågan är vem som ska betala, och innan försäkringsbolaget funderat färdigt kan vi inte göra någonting… Och på grund av detta har jag inte tillgång till den delen som är inomhusträningslokal eftersom den är full med saker som flyttats pga renoveringen. Moment 22, typ.

Den där TV:n vi köpte för ett par veckor sedan (istället för att tramsa med julklappar åt varandra) är fortfarande inte på plats. Det är nog bara en tidsfråga innan jag och säljaren på SIBA börjar skicka julkort till varandra för just nu känns det som om jag träffar honom mer än jag träffar husse… Senaste budet är att en saknad sladd ska levereras på tisdag. Fan tro’t… Men, de gör så gott de kan och är verkligen serviceminded. Och TV:n blir billigare och billigare för varje dag som går. Just nu är den nere i 1000:- under utgångspriset, och då var den redan prissänkt + att vi har fått med diverse tillbehör gratis eller till kraftigt reducerade priser. Så serviceambitionerna är det inget fel på, men Murphy verkar ha ett eller flera fingrar med i spelet.

Att jag träffar säljaren på SIBA oftare än husse kanske är tur iofs, för när husse är hemma är han en tämligen sur figur, pga för mycket jobb och för lite sömn. Också det är naturligtvis snöns fel.

Min hemdator krånglar, och när jag skulle installera en router i tisdags gick det åt h…te. Väntar på insats från ”min” guru, men än har han inte hunnit med det, så det lär inte ske på den här sidan julafton.

Det finns ytterligare ett antal punkter jag skulle kunna sätta på gnällistan, men det får räcka där.

På den positiva sidan är att; alla julklappar är inhandlade, pepparkakorna bakade, chockladtryfflarna tryfflade och köttbullarna färdiga. Julgran och det mesta av julmaten är inhandlad, och igår kväll gick årets ”julklappsrace” av stapeln. Glögg, god mat, lekar/tipspromenad (jag vann) och julklappsspel (jag vann inte). Men trevligt hade vi, i goda vänners lag.

På den positiva sidan finns även den här filuren (och hans storasyster, även om hon stundtals är en riktig pain in the ass, sina snart elva år till trots).

13 reaktioner till “Paniken är nära…”

 1. Hahahaha. Man blir GLAD över gnället. Förlåt mig men förstå mig rätt. Du beskriver känslan så bra så jag riktigt hör hur ilsk du är:-)
  När jag läste din blogg så slog det mig: Din text är bra som filmmanus. ”När det gnälls”. Nja jag tycker i själva verket inte att du gnäller så mycket. Det ligger något i det du skriver :-)Gå ut och gör snöänglar vettja!
  Kram
  Elisabeth

 2. F*n! Jag skrev en lång och mycket begåva (nåja) kommentar och så påstår ”nån” att jag inte skrivit e-postadress. Hade jag ju!!! 😦 😦
  Så nu nöjer jag mig med att skriva:
  1. Bra att du gnäller över snön så slipper jag vara ensam
  2. Jag får PANIK över snön – 3 dm hittills på senaste dygnet och det har f*n inte slutat än
  3. Jag överväger på fullt allvar att flytta. Jag orkar verkligen inte med det här en vinter till. Norrland är ett hett tips, för nån ondskefull jävel har uppenbarligen vänt på landet.

  Nu ska jag skicka igen. Nu kollar jag min e-postadress och den är riktig. Får jag nu besked om ”vänligen fyll i e-postadress” så får jag nog ett fullkomligt utbrott. 😛

 3. Man måste få ynka om sina i-landshöns också, så länge man har perspektiv, eller hur?

  Hundliv i den här j-vla fimbulvintern suger verkligen, vi fick en fin löskutarpromenad igår, men idag ville han ingenting alls – vi kom ca en km sen märkte jag att han gick mer bakom än framfö mig (säkert tecken) och han blev ÖVERLYCKLIG när jag frågade om vi skulle vända, rusade som en kalv på grönbete tillbaka mot bilen och väl hemma störtdykning in under en filt med ett belåtet knorrande.

  1. Det kan inte vara lätt att vara afrikan i det här landet under den här årstiden. Ont om lejon att jaga är det också. 😉

   1. Ja. Elände, elände, elände, tur man har sina nöffgrisar och kvackhöns att trösta sig med (Inte ett enda pipdjur trasigt än, och delar av menageriet har ett halvår på nacken nu)

 4. Visste du att samerna har åtta årstider? Vårvinter, vår, försommar, sommar, sensommar, höst, förvinter och vinter.
  Här uppe tycker jag att det är ganska passande att ha den indelningen.
  Hur tycker du att ditt geografiska läges år borde delas in? 🙂

  1. Nej, det visste jag inte. Knepig fråga… får nog fundera på den ett tag. 😉 Just nu känns det som åtminstone tre av åtta ska benämnas VINTER, tyvärr.

 5. Skit, det hjälpte inte och som inte det räcker så skrev jag ett långt inlägg som raderades för jag inte fyllt i alla uppgifterna*suck*…

 6. Vet ni att svenskarna med grannländer är det folk som älskar mest att prata väder 🙂
  Stackars Lotta vilket elände du lever i! vad jag tycker om snön det vet du ju redan 😀
  Hoppas julhelgen blir trevlig för er !

 7. Jag håller med dig på alla punkter angående vädret. Kul att ni fick till lite träning i alla fall. Det är konstigt med hundträning, trots kylan och blåsten blir man ändå glad efter en stunds träning. Det piggar alltid upp och man får upp värmen.
  Ha en riktigt skön julvecka önskar Sophi och Findus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s