Förvirrad matte missar nästan födelsedag?

Hallå! Lennart Å. Karlsson här igen! Nu måste jag berätta om min förvirrade matte som nästan missade min femårsdag. Helt hejdlöst tokigt, och hur virrig får man bli egentligen? Jag trodde ju att jag skulle bli uppvaktad redan i morse, men nähädå. Ingen sång, inga paket, ingen tårta… Försökte dock hålla god min ändå, och lyckades (om jag får säga det själv) riktigt bra. Uppenbarligen nästan för bra eftersom både matte och husse höll på att missa denna högtidsdag. Fem år liksom, det är ju nästan jämnt!

Fråga mig inte hur det gick till, men vid femsnåret på eftermiddagen kommer matte på sitt misstag. Både hon och husse hade tydligen fått för sig att jag fyllde år i morgon. Men hallå, eller…? Så många tävlingsanmälningar har väl tanten fyllt i så hon borde ha koll på vilken dag jag fyller år? Hur dålig koll kan man ha? Får väl skylla på mattes extremt höga ålder, fniss…

Men hon har tydligen inte varit totalt förvirrad särskilt länge, för present hade hon köpt, och tårta också! Snabbt som ögat ställde de till med kalas, och det hedrar dem ju faktiskt. Å andra sidan; hade de missat det och uppvaktat mig i morgon istället, DÅ hade jag blivit riktigt bitter. Och hämnden är ljuv!

Här kommer några bilder från det senkomna kalaset.

En älg?! Som inte ens är inslagen i paket, det var vad jag fick.
Bor älgar i gryt?

 

Nåja, jag får väl kolla om den är död?
Och sen behöver den säkert obduceras…

Mitt under obduktionen ropade de från köket, att jag skulle få tårta.
Tårta är gott, men … rosa?! Hur tänkte dom nu? Dessutom
misstänker jag, på goda grunder, att syrran fick större
bit än jag. På MIN födelsedag?

Jag har minsann sett bilder på Ginos kalas. Han brukar få äta bakelse på tallrik
på bordet. I det här lumphålet får man äta tårta på golvet. Ingen stil och finess alls…

 

…och då blir ”bordsskicket” därefter!

När detta skrivs är jag klar med obduktionen av älgen. Alla inälvor är
mycket systematiskt urplockade och fördelade över huset. Det kan dom ha!

11 reaktioner på ”Förvirrad matte missar nästan födelsedag?

 1. Lennart Å Karlsson, ha den äran på din födelsedag! 😀 Du är då sannerligen en välrenomerad obducent *av med hatten för dig* En utmärkt hämnd, men vad ska du leka med nu när du har dödat älgen? Och ja, de lever i gryt….har jag hört

  Ruthunden 😀

 2. Grattis Karlsson (i efterskott, förvisso…).

  Jag tycker faktiskt att din matte kan göra som jag, och baka särskild hundtårta på leverpastej, korv och annat sånt smarrigt jox.
  Fast, det sparar hon kanske till den stora 6-årsdagen? 😉

  Älgen var snygg! 🙂

 3. Hello släkting! Roysan här. Min matte kom på att jag fyllde sju (SJU; 7) hela år typ tre veckor efter självaste dagen med stort D… Den där Lave sätter nurr på mattes huvud, men som plåster på såret fick jag ett stort märgben medan Drago fick ett litet!! HA!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s