Uncategorized

On the road again

Är ganska nyligen hemkommen från en lek-, bus- och träningspromenad på tu man hand med Karlsson. Erinrade mig vad vi gjorde förra vintern, och då tillbringade vi faktiskt ganska mycket tid på en plogad grusväg av återvändsmodell, med extremt sparsam trafik och god uppsikt, inte alls långt hemifrån. Där tränade vi inkallningar (med stå och ligg), framåtsändande etc. Och idag körde vi favorit i repris. Eller… favorit? Hade väl föredragit en appellplan med barmark om matten själv fått välja, men hon får ju sällan det.

Tog med mig partykameran ut, och kunde konstatera att f*n ta det motiv som inte står stilla när det börjar mörkna. 😉 Ljusstyrkan fortsätter dock att imponera, men extremt lättrörlig terrier var troligen inte det optimala motivet. Men kul hade vi i alla fall.

Att vara kampkompis och fotograf samtidigt är inte heller det optimala. 😉

Så kan man se ut efter godisletande i snön. Och elaka matte skulle
naturligtvis fota innan hon rensade terrierfejset. 😉

För övrigt har vi gjort ett par intressanta teknikinvesteringar idag. För det första en makalös manick (hoppas jag) som ska göra att jag trådlöst kan överföra ljud (läs: Spotify) från den bärbara datorn till sterons högtalare. Har inte vågat mig på att koppla in och testa än, men snart… Kanske?

Sen blev vi helt plötsligt med platt-TV, av LED-modell. Inte för att det är något fel på tjock-TV:n, den sköter sig utmärkt. Det gör dock inte mammas TV så tanken är att hon ska få ärva vår gamla. Efter att ha lullat runt på Elgiganten, Onoff och Mediamarkt utan att bli nämnvärt mycket klokare eller komma närmare ett köpbeslut så hamnade vi lite otippat på Siba. Där dök det upp en supertrevlig säljare med en god portion engagemang så helt plötsligt hade vi köpt TV. En liten diskret 32″-variant, för vi behöver inte mer i vårt lilla vardagsrum. När vi väl bestämt oss visade det sig att den enda som fanns kvar av den modellen var skylt-exet, så då prutade vi rejält. 🙂 Hoppas att vi gjort ett fynd? När jag känner mig tillräckligt mentalt stark för att försöka mig på att koppla in den är dock i nuläget oklart. Bordsstället fattas också, så i nuläget blir det till att luta den mot väggen om vi ska testa. Jag tror med andra ord att det får vänta tills vi får ställningen i mitten på veckan.

Nu återstår två problem; var ska jag göra av mina älskade ljuslyktor som bor på tjock-TV:n? Montera hylla på väggen ovanför TV:n kanske? Och hur ska vi få upp den gamla TV:n till mamma i Dalarna, helst igår? Själva har vi ingen möjlighet att åka upp förrän tidigast i januari, och då hänger det ju på vädret om man vill ge sig ut. Problem nummer två känns onekligen lite mer svårlöst än nr 1, och tips mottages tacksamt.

4 reaktioner till “On the road again”

  1. Ett sånt trådlöst system har vi också! Är toppen att kunna välja vilka artister man vill på SPOTIFY och sen lyssna med ordentligt ljud…Dvs bas och volym så dansbenen går igång 😆

    Inte lätt att fota och leka samtidigt, men du klarar det Lotta. You can do it 😛

  2. Du får väl skicka tv:n till mamma. Bussgods är prismässigt rätt okej. Men det förutsätter förstås att någon kan hämta den på stationen och mamma är kanske varken bilburen eller jättestark?
    Kolla annars med Posten, som har utkörning direkt till adress. Eller om det finns något speditionsföretag som gör det (DHL, Schenker typ).

    1. Hade det varit något annat än just en TV (utan skyddande originalförpackning) kanske det varit ett alternativ med bussgods. Men mamma kan knappt gå, så att hämta bussgods ska vi inte ens fundera på. Skicka med posten…? Då kan jag nog lika gärna köpa en ny tv åt henne på plats, med tanke på deras taxor. Och som sagt… jag vill ju att den ska komma fram hel, så jag är skeptisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s