Uncategorized

Syndafloden?

Jösses vad det regnar nu för tiden?! Vi överlevde lunchpromenaden utan särskilt många droppar uppifrån, men i gengäld hade vadarstövlar och snorkel varit på sin plats. Jag försöker trösta mig med att förra hösten var rätt torr och fin (om jag minns rätt?) och då drabbades vi av vintern från helvetet. I konsekvensens namn borde då all nederbörd den här hösten innebära en vinter utan alltför mycket snö. Det är väl ett rimligt antagande? Snälla, säg att det är så…

Några snapshots (ajFån) från dagens promenad.

Den här bäcken brukar inte göra särskilt mycket väsen av sig.
Fortsätter det regna i samma takt kommer man snart kunna
arrangera forsränning i den. Det kan dock bli vissa problem för
rännarna att ta sig igenom vägtrumman som skymtar i nederkant av bilden.


Vår i vanliga fall promenadvänliga skogsväg är numera mest en flod.
Diverse spontanbäckar har också uppstått utmed vägen, där det aldrig
tidigare varit några bäckar.

 

En annan av stigarna vi brukar gå. Tack och lov finns det
ett alternativt ”sidospår” som är hyfsat torrt.

Mellan bild två och tre, där jag  tack och lov hade fast mark under fötterna, kom det en älgtjur av mindre format (fjolårskalv?) lufsande över vägen ca 20 meter framför oss. Stort tumult utbröt naturligtvis i flocken och hade den dykt upp på något blötare och lerigare ställe hade jag förmodligen inte suttit här utan varit ute och letat hundar…

5 reaktioner till “Syndafloden?”

  1. Hm, jag minns inte att/om förra hösten var torr, men jag hoppas vid gud att din analys är fullkomligt korrekt. Vintrar från helvetet borde väl hålla sig långt borta från oss nu, i alla fall i sisådär 200 år eller så, rent statistiskt…
    Här finns ytterst få alternativa och åtminstone halvtorra vägar i ”vår” skog. Emedan denna matten har stor brist på vadarstövlar (det går ÖVER mina vanliga stövlar 😦 ) så måste promenerandet hemmavid inskränka sig till betydligt mer väldränerade passager (läs: företrädesvis asfalt). Trist men sant.
    Å andra sidan föredrar jag nog det framför att pula i snö upp till skrevet… 😛

    Simma lugnt! 😉

  2. Utgår från att forsrännarna m flottar kan åka över vägtrumman…(och vägen) om hösten från helvetet fortsätter.

  3. Fattar inte heller hur det kan vara så himla blött… Gick ner till sjön innan idag (i solljus, wow!!), och det var så himla högt vatten!! Vattensankt längs med vattenbrynet, och massor av land var borta. Skumt!

  4. Fina bilder du fått med ajFånen. Själv hemkommen från klubben där jag började med att slaska omkring på planen och fortsatte att slaska omkring i skorna sedan 😦 Stig Helmer märken på golvet blev det vid hemkomsten 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s