Solkatten på ärten

Eller … bruksbordern på kuddarna? När vi kom hem idag, efter en kort visit på klubbens söktävling och ett litet träningspass, sökte den solälskande lilla hunden snabbt upp bästa fläcken i huset. Att den råkade sammanfalla med en hög kuddar störde honom inte det minsta. 🙂

Och när solen flyttade sig flyttade sig även solka… f’låt, terriern.

Han ser till att ordna det för sig, den lille. 🙂

Morgonens studiebesök på söktävlingen blev som sagt inte långvarigt. Ekipaget jag skulle se, A och Grappa i lägre klass, började med lydnaden och hade startnummer 1. Allt gick väl inte exakt som tänkt med en lite väl yster Grappa i frosten, och eftersom lydnadspoängen inte skulle räcka till uppflyttning valde A att bryta när det fanns andra intressen som kallade.

Jag tränade lite med K när det var tomt på plan en stund, och sen åkte vi hem.

F ö börjar jag få tillbaks träningssuget, tack och lov. Några kvällar i veckan har det blivit detaljträning i ”lokalen”. Har fortfarande inte riktigt vant mig vid tanken på att träna utomhus i mörker. Och kombinationen mörker/regn går fetbort! Tur att vi har vår lokal då. 🙂 Karlsson har varit överlycklig och försökt bryta sig in genom stängda (och låsta) dörrar eftersom jag inte varit tillräckligt snabb. Och efter avslutad träning har jag bokstavligt talat fått dra ut honom därifrån. 🙂

Igår blev det spår (och pyttelite lydnad). En gammal kompis har beslutat sig för att försöka återuppta hundträningen efter några års bortavaro. Hennes schäferhane fick ett par valpspår med synretning, och i stort sett fixade han det bra. Karlsson fick ett skogsspår på 4-500 meter som han löste fint, och det bästa av allt – det låg färsk älgskit i spåret som INTE låg där när spåret lades ut. Man behöver alltså inte vara superintelligent för att räkna ut att älgen gått där efter spårläggaren. Och Karlsson valde rätt, utan någon större tvekan!:)

Om någon timme beger vi oss till Blå Stjärnan för att låta Iza återuppta sin Esther Williamskarriär. Vi har inte varit där sedan innan semestern så jag hoppas vi kommer ihåg hur man gör?

Den här helgen hade jag ju egentligen velat vara i Falun för att besöka pappas grav, men jobbet har lagt hinder i vägen både för mig och husse, och inte  medgett några längre resor. Men jag har tänkt en hel del…

2 reaktioner på ”Solkatten på ärten

  1. Underbara bilder på den lille soldyrkaren! Tycker allt att du ska bjuda honom på en riktig solresa efter alla hans fina tävlingsmeriter. Eller är det kanske en morot för honom att ta sitt första championat, en vecka till Turkiet;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s