Vårt nya träningsgäng!

Låt mig presentera våra nya träningskamrater!

Japp, ni ser alldeles rätt – 21 tennisbollar är det (varav fyra piper!).

Vi påbörjade fysträningen igår med att han fick hämta 10 tennisbollar. Mer om det kan man läsa i Lennarts blogginlägg från igår. Idag hittade jag en tennisbollsgömma (ja, jag har för mycket hundleksaker) som jag glömt bort. Det totala antalet tennisbollar utökades snabbt till mer än det dubbla.

Ikväll tog vi med dem ut i skogen och sen fick han hämta den ena efter den andra. Vi började väl på 50 meters avstånd, sen utökade jag till ca 70, men om man snittar på 60 meter blir det 60x2x21 blir det 2520 meter! Två och en halv kilometer i racerfart blir rätt bra träning, hoppas jag. Nu var det väl inte racertempo hela tiden, han tenderade att ”vila” lite på vägen ut ibland, men ändå… Och naturligtvis sorterade han snabbt ut de fyra som piper, och dessa avlämnade han efter några extra ärevarv.

När alla bollarna var levererade tog vi en ”nedvärmningspromenad” i den mjuka mossan, och när vi kom hem stretchade jag honom, och det tyckte han var en skum upplevelse. 😆

Vi får väl se hur långt vi kommer med hjälp av ett gäng tennisbollar, men kondisen på honom borde väl inte sämre i alla fall.

Ha en trevlig Valborg! Här blir det lugnt, för i morgon ska jag tävlingssekretera på klubbens elitspår vilket innebär att klockan ringer ungefär samma tid som en vanlig arbetsdag…

En reaktion på ”Vårt nya träningsgäng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s