Uncategorized

Hundar på längden och tvären…

Note to self; svara aldrig i telefonen en fredag- eller lördagkväll om jag inte känner igen numret!

Vid 20.30 ringde det på hemtelefonen, och jag svarade. Skulle jag aldrig ha gjort! I andra änden befann sig en kompis från Kinds BK som pga av ett missförstånd stod utan testledare till ett MH på lördagen… Det krävdes en hel del övertalning, och ”muta” i form av att tre av hundarna var borderterriers. Till sist sa jag ja, fast hela min kropp och hjärna skrek NEJ! Jag hade ju massor av andra planer för vad som skulle göras på lördagen.

Fram fort som ögat med pärmen som innehåller anvisningarna och körde en snabbrepetition av sekunder och meter, och sen var det till att gå och lägga sig. Typ. Skulle ju helt plötsligt upp tidigare än en jobbardag… Men jag kunde lika gärna ha varit uppe för sov var det sista jag gjorde i sängen. Jag lyckades skruva upp mig till oanade stressnivåer och låg och morrade förbannelser över mig själv (som inte kunde säga nej), den stackars människan som ringt mig (som jag naturligtvis förstod inte gjort det av illvilja utan för att hon var desperat), över sovrummet som höll en temperatur på ca 100° (kändes det som). Ja en och annan isländsk vulkan fick sig säkert en svordom också, samt några andra naturkatastrofer som jag inte ens vet var eller om de har inträffat. Den största orsaken till ilskan och frustrationen var dock … att jag inte kunde sova. Ska man vara testledare bör man vara hyfsat skärpt, och inte som ett vandrande lik. Till sist var klockan 02 ungefär, och någon gång efter det somnade jag. Och skulle upp igen 05.15…

Nåja, upp och iväg kom jag. Och jag överlevde hela dagen i de iskalla vindarna. Tack och lov är banan på Kinds BK väldigt ”bekväm” (lättgådd och effektiv) jämfört med banan vi har i Borås, men dagen blev lång ändå.

Överraskande nog höll jag mig vaken till framåt 22 på kvällen, men sen var det stopp. Husse lovade att försöka fixa sovmorgon åt mig, och för en gång skull lyckades det. Jag sov till 07.30 när klockan ringde! Vet inte när jag sov närmare tio timmar senast? Men skönt var det, och välbehövligt!

Idag har tiden ägnats åt mina egna hundar. I morse åkte jag iväg till en kompis som bor i skogen på andra sidan stan. Hon ville ha lite tips och råd beträffandet spårandet med sin ena hund, och det kunde hon väl få. I utbyte fick hon lägga ett spår, modell lite längre, åt Karlsson. Under tiden spåret låg till sig vallade vi en ruta åt Karlsson och så körde vi ett uppletande med sex föremål. Han skötte sig helt OK, och fick in alla sex föremålen även om det krävdes lite hjälp med det sista som låg i lä för vinden. Han jobbade på fint hela tiden.

Spåret var nog ca 800 meter och hade legat i ca två timmar. Skogen var av en sort som vi tyvärr sällan spårar i; lövskog! Eller blandskog egentligen, men det var nog ca 80% lövträd, huvudsakligen ekar att döma av de nedfallna löven på marken. Det var inte helt enkelt men han löste det bra tycker jag.

Sen var det bara att åka hem och byta hund, för då var det Izas tur att simma… Lite rens hemma sen, och lite matlagning, och så var den här helgen över.

(Kameran var med idag, men den låg så bra i bilen, tyckte jag uppenbarligen. För några bilder blev det inte tagna. Bjuder på en gammal uppletandebild istället.)

3 reaktioner till “Hundar på längden och tvären…”

  1. Oj, vilken helg! Bra jobbat! Hoppas att det gick bra för bordrarna som gjorde MH.
    Visst är det skönt med sovmorgon, det blir inte allt för ofta. Men idag fick jag unna mig och Isac det (husse har varit bort hela helgen). Vi var lagom trötta efter viltspårskursen igår.
    Hälsa hundarna!
    Kram från oss 🙂

  2. Spännande med mh av bt:s Det är verkligen inte vanligt härborta !

    Ja Storm vill hemskt gärna ha isak som sin alldeles egen, lite för gärna helt enkelt , tråkigt för Bastian men när det är sagt är inte bastian särskilt duktig på att leka med andra hundar, han är ingen bråkstake men är så himla ”klumpig” i sitt kroppspråk …typiskt berner kanske ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s