Creepy!

Äntligen lyckades jag lura ut husse med videokameran för att filma krypet, och här är resultatet. Kvalitén på filmen kanske kan diskuteras… men förstå att det är creepy att konsekvent nolla detta på tävling?! På tävling där det bara krävs att han kryper åtta meter rakt fram, med en halt i mitten?!

OK, det här är inte perfekt, i synnerhet inte sista bakåtkrypet där han blir hög fram, och något stopp kom också, men då under betydligt mer komplicerade omständigheter än på tävling, och efter att han krupit länge.

För övrigt har kvällen ägnats åt spår, och vilket spår det blev! Ca 800 meter långt, skog med passage av två grusvägar och liggtid ca 75-80 minuter. Med tanke på förra veckans mediokra tillställning var förväntningarna lågt ställda, men jag är mer än nöjd. Upptag med bra tempo ut och val av rätt håll, sen bra tempo genom (nästan) hela spåret, och alla åtta pinnarna (varav tre skogspinnar) plockade han utan minsta tvekan. Att vi bara hade med oss sex i ”mål” tar jag på mig. Måtte jag aldrig slarva så på tävling! Bra jobb i vinklarna också, nästan hela tiden. Visst finns det mycket att slipa på, och fokus kunde onekligen vara ännu bättre, men jämfört med förra veckan så var detta underbart att se. Idag är han dyr den lille. 🙂

12 reaktioner på ”Creepy!

  • Det finns säkert en eller annan domare som kan dra ner lite för tekniken, men låg är han ju, både fram och bak. Av andra domare kan han säkert få en 10:a, om han bara gör det vill säga…

 1. Jag frågade en domare om det där med släpande bakben för ett tag sedan och enligt honom är det inte att krypa och ska ges en 0:a.
  Men, som sagt, domarkåren har en omistlig förmåga att se ”lite” olika på saker och ting. 😉 Jag tycker det är sött i varje fall! 🙂

  • Vill bara påpeka att han drar in bakbenen med jämna mellanrum. De släpar alltså inte hela tiden, och jag har visat det för domare som bedömt det som en 10:a!

 2. Som vanligt är lelle Karlsson helt bedårande när han gör något 🙂
  Är det ingen risk att lilla vovven blir tunnhårig och får skavsår på maggen.?

 3. Duktiga Karlsson! Han är ju inte stilla med bakbenen, så då kan man väl inte kalla det för släp? 🙄 vet ju inte hur det ska/får se ut, men i mina ögon är han den creepiaste ever 😆 Kollade in din film på fjärren också och kände igen en annan liten hund, Rut! Vi har precis börjat med att träna in stå, och jag har märkt att hon i bland inte kan skilja på sitt och stå utan jag får säga det mer än en gång. Nu i skrivande stund har jag bestämt mig för att ändra sitt till upp (jag säger nämligen sitt upp i andra situationer från läggande till sitt) Kankse missförstånden blir färre då?!
  Jag vill bli din vän, även på Toy Tube, har skickat en förfrågan 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s