The snöhög!

Efter gårdagskvällens insats med lastmaskinen har vi nu tämligen gigantiska snöhögar på det som en gång var gräsmatta (eller mossmatta?). Vad som döljer sig därunder har jag förträngt, och det lär väl dröja länge innan jag får se det. Tvingade ut liten Lennart i kylan och vinden för att agera ”tändsticksask”.

Det knuffades ju även undan en del snö på andra sidan vägen så idag hade jag någonstans att göra av den upplogade snövallen. Man kräver inte så mycket för att bli lite tacksam dessa dagar.

Ett intressant faktum är att vår grusväg är extremt välplogad. Igår gjordes det massiva insatser med allehanda maskiner vilket resulterat i att vägen helt plötsligt är ca två meter bredare än vanligt, och slät som ett salsgolv. Problemet är bara att de nya metrarna består av dike. Dike fyllt med snö, och därmed inte särskilt bärkraftigt. Det finns inget som säger att inte jag blir den första att fastna med höger hjulpar i diket… Så länge man inte får möte är det ju bara att köra mitt i vägen, men om man får möte så … var slutar vägen? Och var tar diket vid? Snöstakar har vi (vägföreningen) tydligen inte råd med…

Och självklart avslutar jag med en snöfri bild, som utlovat!

6 reaktioner på ”The snöhög!

  1. Uttryckta plogvallar påminner mig om en sak som hände i lumpen. Ska inte tråka ut dig med detaljer, men det slutade med att jag med hjälp av en gammal postbuss bogserade upp en Volkvagnsbuss full med militärpoliser ur ett dike samtidigt som jag försökte att inte flina för mycket. 😉

  2. Snöstakar antar jag är såna dära oranga pinnar. Ett billigt alternativ (utan att veta alls vad riktiga stakar kostar!) är vanliga lagomt långa kvistar med en liten reflexbit på. Såna sitter det längs hela den snirkliga vägen som leder hem till A’s föräldrar och jag måste säga att de är riktigt söta dessutom! 🙂 Kan de förhindra dikeskörning är de ju dessutom guld värda!

    • Hm… ska framför det på nästa möte i vägföreningen som jag inte går på… Den vägföreningen drivs nämligen som ett familjeföretag och det är inte alltid så lyckat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s