Tur att man flyttade i tid!

För ett par veckor sedan pratades det en hel del på nyheterna om den här bostadsaffären.

Lågkonjunktur och finanskris? När 45 kvadratmeter säljs för 4,5 miljoner?! När man hör sådant är man rätt glad att man lämnade den stora staden i tid.

Satt och bläddrade i ett annonsblad från en mäklare här i stan. Även här har ju huspriserna rasat i höjden (hur kan något ”rasa i höjden” förresten?) sedan vi köpte för 18 år sedan. Med tanke på vad vi har i lån på vårt lilla hus så känns det mesta snuskigt dyrt idag. Men hur som helst; kan man tänka sig att bo i den här delen av världen, istället för i centrala Stockholm, så kan man t ex få dessa 240 kvadrat med sjöutsikt för 5,4 miljoner (eller högstbjudande).

Om jag nu bollade runt med en summa i den storleksordningen skulle inte jag ha några problem att välja i alla fall. 🙂

4 reaktioner på ”Tur att man flyttade i tid!

  1. Rätt okej hus. 😉 Fast, skulle jag lägga så mycket pengar på ett hus skulle jag nog inte vilja ha sååå mycket grannar inpå knuten. Om jag vinner en sisådär 10 miljoner så kan du ju alltid leta upp ett liknande hus, med liknande läge vid en sjö, där grannar är i ental och en bit bort, typ. 😛
    Även här har huspriserna gått upp rejält, det i rikspressen ”döende Saab” till trots. Grannen rakt över gatan har ett något mindre hus med mindre tomt och det kommer väl gå för typ 2,5 miljon. Räknar vi dessutom in svärmors hus (gammalt och litet, ”hus med karaktär” brukar det heta, men på STOR tomt) så kan vi ju faktiskt kalla oss mångmiljonärer! Synd bara att de pengarna är ”lite” låsta … 😛

    Ha en trevlig fortsättning på helgen!

  2. Instämmer fullständigt. Nu bodde jag ju i allmännyttig hyreslägenhet innan jag flyttade, det var dock på tapeten med utförsäljning men det stoppades – då. Senare har det tydligen gått igenom, åtminstone i någon del av området. Där hade jag väl kanske kunnat göra mig en hacka – men man köper ju inte bostad för att ”göra en affär” utan för att ha någonstans att bo. Det lilla huset som jag flyttade in i var visserligen ett renoveringsobjekt när B köpte det, men jag tror inte det går att hitta något liknande längre…

  3. För övrigt, mina föräldrars tomt i utkanten av stockholmsk kranskommun, är ju en potentiell ”guldguva”. Problemet är bara att kommunen håller på med detaljplan för området och därmed är de i totalt ”limbo” = fastigheten är osäljbar för närvarande… vilket jag tycker känns liiiite jobbigt, då föräldrarna inte blir yngre och själva så smått börjar inse att något ”mindre” och enklare i skötsel, inte hade varit så dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s