Mycket skrik för lite ull…

…sa han som klippte grisen!

Ja detta gamla djungelordspråk poppar onekligen upp efter dagens skyddstävling med tre startande. Själv har jag tjänstgjort som tävlingssekreterare och det var ingen särskilt betungande uppgift.

Men, för att dessa tre (som var fem från början, men två lämnade återbud) skulle få tävla krävdes det:

Två domare
En tävlingsledare
Två skyddsfiguranter
En tävlingssekreterare
Två skrivare åt domarna
Fem spårläggare (eftersom det blev två omspår!)
Kökspersonal
+diverse mottagare på budföring, skytt, ”personal” till uppletande mm.

Nu har väl iofs några människor ”dubblerat” och gjort flera av dessa saker, men ändå…!?

Som tur var slutade åtminstone dagen med att vi fick dela ut ett cert, så någon nytta var det väl med det.

Själv höll jag på att få ett frispel på datorn som bestämde sig för att inget av de två elitekipagen skulle ha några som helst poäng på planskyddet. Men efter fyra-fem försök så svalde datorn till sist domarnas siffror. Och det var inte SBT (Skit Bakom Tangenten) utan det var verkligen datorn, eller snarare programmet, som bangade ur fullständigt. Mycket ska man vara med om. Nu hade det väl iofs inte varit särskilt jobbigt att räkna manuellt, men när lägre-hunden gått in som den skulle, och alla poäng utom planskyddet på elithundarna också fanns på plats, kändes det lite fånigt.

I övrigt har helgen endast innehållit promenader för hundarna, samt en terriertrimning idag. Inte så stimulerande kanske, men jag försöker fortfarande vara rädd om vadmuskeln som ska till naprapaten i morgon bitti igen. Det känns väldigt mycket bättre, om än inte helt bra.

Hade trott att jag skulle hinna börja med mina spegelarrangemang i träningslokalen, men jag har inte kommit längre än att jag inhandlat lim. Igår blev det ett litet varv på stan helt oväntat. Hade ett snabbt ärende bara, men när p-automaten strulade och helt plötsligt gav mig två timmars p-tid, istället för 30 minuter, så passade jag på att gå ett litet varv i lugn och ro. Inte ofta man hinner med det, så det gäller att passa på. Dock blev det inte särskilt dyrt, och tur var väl det. 🙂

Och i morgon är det måndag igen. Jabba. Eller nå’t…?

4 reaktioner på ”Mycket skrik för lite ull…

  1. Ja, riktigt så mycket funkisar går det ju inte åt på en söktävling, men vi var nog fler än de tävlande för en knapp månad sen, även i den grenen…

  2. Vi hade appellspår i söndags, och lyckades vara dubbelt så många funktionärer som tävlande… Men det säger väl mest om den katastrofalt låga anmälningssiffran.

    Folk stånkar om att det går åt så mycket folk när man arrangerar en utställning, men i förhållande till deltagare (och därmed också pengar i kassan) är det ju ingenting.

    • Tja ska man tjäna pengar så är det nog bättre att arrangera utställningar…

      Här hörde jag om någon som blivit bortlottad på en appellspårtävling (!), så efterfrågan varierar onekligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s