Borttappad sug…

Känner mig för tillfället väldigt omotiverad till det mesta. Det är inte roligt att träna hund, det är inte roligt att blogga, det är inte ens roligt att jag snart ska ha semester…? Det sistnämnda hänger säkert samman med hur förra årets semester började. Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg. Jag gör det i alla fall, alldeles för bra…

Dessutom har jag lite ont lite här och lite där. Inget särskilt allvarligt och inget som motiverar ett läkarbesök, men det skapar ändå en olustkänsla. Att jag sover rätt dåligt på nätterna hjälper inte heller upp det hela. Igår eftermiddag var jag så trött att ögonen (bokstavligen) gick i kors och jag var nära att somna sittande, framför datorn!

Nu borde man ju liksom vara på topp; det är sommar, solen skiner och ledighet stundar, men … nä! Just det faktum att man borde vara på topp gör troligen svackan ännu djupare.

I ett försök att komma ur åtminstone hundträningssvackan ringde jag vår pt, men hon hade ingen möjlighet att träffa oss förrän tidigast på söndag. Igår släpade jag mig iväg till klubben eftersom Iza ändå skulle simma lite senare. Vi fick väl till ett hyfsat träningspass, jag och liten K, även om hans matte var relativt ostrukturerad. Passade på att köra sitt ”i grupp” bredvid en schäfertik som låg plats. Detta ägde rum i ena kanten av plan, ner mot klubbstugan. Karlsson satt still men hans lilla näsa vibrerade intensivt. Senare fick jag höra att en råbock tydligen låg i slyn bakom stugan… Den hade synts till där förra veckan också. Det är väl också ett jäkla ställe att bosätta sig på om man är rådjur?!

På det stora hela skötte sig Karlsson bra och han gjorde väl sitt bästa för att muntra upp sin sega matte. Vi får se om han får en ny möjlighet att försöka muntra upp sin matte ikväll  igen, eller om jag skiter i det och stannar hemma och tycker lite synd om mig själv istället? FAN!

15 reaktioner på ”Borttappad sug…

 1. Det är det klassiska ”snart-är-det-semester”-syndromet som drabbat dig. Kroppen förbereder sig för (välbehövlig) vila och avkoppling och börjar därför gå på sparlåga. ”Nu får det f*n i mig vara nog” skriker den … eller nåt. Och eftersom den inte blir hörsammad går den i strejk. Upp till kamp! 😀
  Ett par dagar in på semestern och du kommer att vara som en ny människa.

  Samtidigt är jag, elakt nog, lite glad över att du känner som du gör. Så att jag inte känner mig så ensam där jag springer och letar i ”de borttappade sugarnas skog”. 😉

  Det känns i varje fall betydligt lättare att åtminstone vädret är på topp.

  Ha det!

 2. Man kan även åka ner på klubben för att endast snacka skit och fika… då brukar ett litet naggande sug byggas upp… Är själv i en svacka men har övertalat Per att han ska med på Agility ikväll för att hoppa med Drago… He he… 😉

  • Inte så lätt att snacka skit när man är ensam, åtminstone inledningsvis. Sen är jag inte så mycket för att snacka skit så att jag åker 1,5 mil enkel väg för det. Är jag på klubben ska det tränas! 🙂

 3. Tråkigt att du känner dig så låg. Hoppas det vänder när du väl blir ledig. Och inte kan din semesterstart bli sämre än förra årets som jag minns tydligt.
  Stor kram!

 4. Oh, jag förstår hur du mår. Jag hamnar i världens svacka varenda vår så fort vädret börjar bli fint och alla andra får så sablans mycket energi och optimism. Då vill jag bara dra täcket över huvudet och gråta. Sen på hösten när vinden viner på snedden och alla andra bara vill sitta i soffan, då passar jag på med energiryck. Puckat. Och kanske är det just det där med den förväntade energin och glädjen som gör att man bara inte orkar någonting? Andas, ta en extra kafferast och skit i hundträningen nån dag. Det har du förtjänat och lille K är säkert mer taggad efter vila så då blir träningen än bättre när du sätter fart igen! 🙂

  Syns på lördag!!

 5. Hua, tycker absolut att du ska släppa hundträningen och bara ta det lugnt, när semestern infinner sig ska du se att energin kommer tillbaka! Karlsson vill säkert ha en sommar med sol, bad och slappande… 😉 Kram

 6. Suget återvänder nog snart. Man får ha svackor ibland. Din semester förra året började ju verkligen inte med toppen saker. *minns*
  Jag räknar ner till semestern börjar och har redan börjat tappa tempot rejält på jobbet.
  Ha en bra dag!

 7. Jag tror det drar en omotivationsvåg över västsverige för jag känner mig likadan och tycker också det är konstigt med tanke på allt dagsljus och hela…grejen. Ska man nån gång vara pigg och energisk är det väl nu? Eller är det så att man aldrig mer BLIR pigg och energisk? 😮

 8. Minns väl din tråkiga start förra sommaren:( Men vi hoppas på en bättre start i år!!!

  Den rådjursbocken är inte buskablyg…Igår när vi tränade skydd kom han smygande upp på plan, samtidigt som J skickade sin hund på mig;-)) Ståtlig är han, men tvivlar på att allt står rätt till där?!!!

 9. Har du hittat sugen än?

  Annars är det helt ok att vara sån ibland. Att liksom ta ledigt från… hela alltihop. Inklusive sig själv.

  Vi ses på lördag! Och om prognosen håller så blir det andra gången jag bevistar Boråsutställningen i sol och värme. Av två möjliga! Vad sägs om den statistiken? Jag trodde Borås var värsta regnhålet ju.

 10. Det var bra statistik. 🙂 En varning bara… det är STEKHETT på utställningsplatsen när solen skiner, och skugga på den delen av planen där både ni och vi förväntas vara existerar inte.

  • Jo, tack jag vet. Förra gången lyckades jag skaffa mig en rejäl huvudvärk, och Sandra och jag skulle sedan köra (dvs jag, S har ju inget körkort) direkt från Borås till Södertälje, längs E4:an växte huvudvärken till migrän så vi fick nöd-övernatta i Linköping.

   Det tänker jag inte göra om den här gången. Varken skaffa mig migrän eller köra långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s