Hösten när den är som bäst!

Igår förvandlades den gråmulna morgonen till en alldeles fantastisk höstdag. Framåt eftermiddagen var det 16-17° varmt i skuggan. I solen var det rena sommarvärmen och jag bara njöt de stunder jag kunde vistas utomhus.

Framåt kvällen blev det ett träningspass för K på Elfsborgs BK. Ryktet om vår ”bragd” hade tydligen spridit sig, för gratulationerna haglade ganska tätt. Det här är väl våra ”15 minutes of fame” så vi får slicka i oss bäst vi kan. 😉

Eftersom jag fortfarande inte lyckats bestämma var (och hur) vi ska börja träningen inför alla nya moment så körde vi på det som redan är påbörjat men långt ifrån klart. Framför allt blev det inkallning med ställande. Han funkar bättre på enbart handtecken men jag måste försöka få till det även på muntligt kommando med tanke på att avståndet är rätt stort. Vi körde även lite ruta som den lille terriern glatt kombinerade ihop med skall. Inte bra!

Kröp gjorde han som en liten gud, och vi påbörjade vinklarna, framför allt åt höger, genom att låta honom krypa i små cirklar vilket han löste fint.

Stegen återupplivade vi igår och efter ett par ”varv” på lilla stegen fick han ta den stora och det gick alldeles galant när jag slutade ”hjälpa till”. Han har fått in en helt OK teknik för att ta sig fram på ovandelen, och fort går det…  Han förstår dock INTE vitsen med att kliva på sista steget på nedvägen så det får vi jobba på.

Tungapporten körde vi också och det börjar se riktigt prydligt ut. Det kan dock komma något startgläfs…

Platsliggning med skott blev det också och inte ett spår av krånglet från i söndags. Han satte sig direkt, la sig direkt på kommandot och låg sedan jättefint trots att en hund i närheten krånglade en del. Bad ”tävlingsledaren” gå fram och kolla om han pep, men det gjorde han inte, just då iaf. Jag måste erkänna att han är rätt söt där han ligger bland alla stora ”normala” brukshundar. 🙂

Ikväll var tanken att jag skulle hålla mig hemma, för imorgon är det också träning planerad (nörd – vem – jag?), men nu håller solen på att bryta igenom och då vete sjutton… känns som om man MÅSTE ta vara på de fina kvällarna och passa på att träna så mycket som möjligt innan mörkret anfaller på allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s