Work-a-holic?

Det körde ihop sig lite igår kväll så det blev ingen utfärd till Elfsborg för plats med skott. Det fick bli ett pass hemma istället.

Tog tag i de moment vi fick ”bakläxa” på i måndags, dvs inkallning med ställande och rutan och det finns nog hopp även på dessa moment. Det värsta är att när han springer mot rutan skäller han som en liten galen agilityhund och tror tydligen att det ingår i momentet. Men till rutan springer han, och igår även från tämligen långt avstånd. Ställde ut den utan att han såg, och flyttade den även en gång utan att han såg det. Target i mitten som inte heller syntes på avstånd men trots allt fanns där.

Inkallningen gick också ganska bra. Fick fram en tennisboll som var effektiv som ”stopp” men inte tillräckligt rolig för att dra 14 varv runt åkern med. Får han tag på en pip så är det ju bara hysteriskt spring som gäller.

Avslutade med krypet. När jag satt honom och tar ett pyttesteg framåt för att han ska komma i rätt position när han lägger sig så slänger han sig ner, utan kommando, och börjar krypa. Detta efter ca fyra seriösa träningstillfällen! Tjuvstart på krypet ser jag dock som ett angenämt problem. 🙂 Är nog ganska på det klara med hur jag ska jobba bort det också.

Arbetsviljan är det alltså inget fel på i den lilla åttakilos-kroppen. När vi var färdiga efter ca 45 minuter (höll på alldeles för länge som vanligt eftersom det är så roligt) stod han kvar på vår privata appellplan och stirrade på mig som om jag inte var klok – sluta redan?

Och jodå, för de som undrar; Iza fick också ett pass i rättvisans namn men det var inget särskilt revolutionerande där utan ungefär samma gamla skåpmat, men hon var glad ändå.

7 reaktioner på ”Work-a-holic?

 1. Hej svejs!! Har bestämt mig att det inte blir en Årets border för vår del 😦 . Ska vara nere i Skåne på måndagen för kurs och jag brukar bli så förbannat trött efter en utställnig att köra bil 70 mil hem inte är något att tänka på. Hoppas allt går super och att ni tar hemm hela faderullan med träsktrollet 😉

 2. Visst är det det… men vi har inte bokat stuga och sedan tar jag en tur till Lisa innan hemfärden. Hon behöver lite stöd och sedan har hon inte sett Drago. Vi har inte setts på ett tag. Vi får träffas på någon tävling eller när jag åter tar en tur till Götet. 🙂

 3. Ska nog låta Challe träffa Karlsson, då kan K ge C en lektion i kryp…Vi tränar och tränar, men inte går det lika fort som för er;-))

  Läckra semesterbilder(har uppdaterat mig på tidigare inlägg).

  Må bäst.

 4. Jag kan se er framför mig…:-)

  Känner så väl igen det där med att hunden står kvar och tittar stort när man ska gå in efter avslutad lydnadsträning. Men då är det kul.

 5. Va!?! Vila i EN MÅNAD efter tonsillop.? Jösses! Lovar kolla med vet-en; vore ju eländigt om det blev galet… Å andra sidan vete fasiken vad som är värst – efterop-komplikationer eller en tokig arbetsnarkoman till aussie som inte får göra nåt. 😉

  Och regnet det bara öser ner *suck*; det är så att jag nästan tror att jag befinner mig i – Borås. 😉

  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s