Död eller levande?

Förra helgen klippte vi ner ”the clematis from hell” jäms med fotknölarna, och för en vecka sedan flyttade vi den till dess nya plats. Jag var tveksam till huruvida det skulle lyckas, alltså om den skulle återhämta sig efter den något brutala behandlingen. Så här ser den ut nu. Ser ganska död ut, eller hur?

Men … är man ”the clematis from hell” så är man. Tar man en något närmare titt så finns det faktiskt livstecken. Flera stycken. 🙂

Det finns tydligen hopp!

Vill ni ha något härdigt, tåligt, som inte kräver varken extra vatten, gödsel eller annat trams, som växer som veritabelt ogräs, tar över uteplats, trädgårdsmöbler etc, och dessutom blommar långt in i oktober så kan jag rekommendera klematis Paul Farges (Summer Snow) som är det officiella namnet.

7 reaktioner på ”Död eller levande?

  1. Väldigt många plantor tål väldigt mycket brutalare hantering än man tror. Jag ska gå loss på en kaprifol – eller två – nu i helgen tänkte jag…

  2. En sån ska jag ha! Är den verkligen idiotsäker? för jag kan då ta ihjäl det mesta som växer…men längtar efter nåt riktigt härdigt i trädgården, gärna med blommor och klätteregenskaper.

  3. Ja, den är idiotsäker! Jag har vanvårdat den bäst jag har kunnat. Stoppade ner den i jorden för 8-10 år sen och har inte gjort något med den sedan dess, mer än jämnat den med marken några gånger när det varit målningsdags, och nu detta. Men som sagt, ställ den inte i närheten av något annat för den ”tar över”. Lycka till!

  4. Kanske nått för morsan? Hon kan ta död på en *bild* av en växt… Egentligen det enda som växer i föräldrarnas trädgård är en litet äppelträd (detta i Lappland!) men jag tror det beror på att pappa har hand om större delen av skötseln! 🙂

  5. Kanske? Den är märkt som zon 1-IV men vi har nog zon V här så varför inte? I ett väl skyddat soligt läge kanske den klarar zon VII-VIII också? Med tanke på dess överlevnadsinstinkt har jag svårt att tro att det INTE skulle fungera. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s