Tillökning

Nu har min favorit-border (näst efter Karlsson då) blivit mamma! Lilla Yla-stumpan fick 4 valpar i natt! Stort grattis till Yla och hennes matte, Öresunds kennel (tillika K:s uppfödare).

060813d.jpg

Yla är en supercharmig, pigg, glad, social och vänlig hund. Hon har fångat mitt hjärta, och jag hennes (tror jag). Vi fick ett ganska speciellt förhållande när vi hälsade på över en helg i somras. Inte utan att jag är sugen på en valp men NEJ, nu fixar jag inte fler hundar. 🙂

12 reaktioner på ”Tillökning

 1. Dom är ju så söta dom där. Ska jag någonsin skaffa en minihund nån gång ligger nog border terrier ganska bra till!

 2. Jag håller med MrArboc. Efter jag läst så mycket om K så verkar det vara en härlig ras med mycket hund i liten förpackning även om jag då tror att K tycker att han minst är stor som en Schäfer 😉

 3. Hej Lotta. Tack för hälsningen och Yla tackar särskilt. Även Yla var en duktig föderska. Ca 50 minuter tog det och vi märkte knappt att en av valparna skuttat ut ur moderlivet. Yla sa inte ett knäpp, bara jobbade på lugnt och fint. Birgitta (Gibas kennel) hade lovat komma och hjälpa mej, hon är proffs – barnmorska och hundmorska – . Jag ringde henne kl 0250 och berättade vad som var på gång och hon svarar ”Jag kommer”. Hon var här 0315 och 0330 kom den första tjejen. Oh det är lika förunderligt varje gång vi får valpar. Våra mammor är så kanonduktiga föderskor allesammans och sådant skall man inte ta för givet, det är bara att vara ytterligt tacksam.
  Nu skall vi vara hemma och ha semester till efter påsk. Och det är vår också, Yippey. Må väl och hälsar din familj med pussar, till alla…….

 4. jupp det var ett april-skämt. Kom upp lite sent igår dock… Du har ju till ditt försvar att du inte är medveten om att en veckas kurs med gregg dessutom skulle kosta en hel föörmööögenhet… Jag betalade bortot 3000 för 3 dagar i grupp med 10 + betalande åskådare… Men visst var de söta 🙂

 5. Och dessutom, till mitt försvar, att jag läste det IDAG när alla känselspröt var infällda. Kollade även Eva-Maries blogg och hon skämtade lika bra hon. 🙂

 6. Det är klart du kan ha två Border, det är ganska lustigt jag känner ett par st. som haft riesen och sedan skaffat border terrier bla kennel Foxteaser i Halmstad och Eva på Gluntens kennel i Umeå själv har vi haft fyra riesen och inne på border två och tre, det finns fler likheter än skägget .Ögontjänare har båda raserna varit hos oss.

 7. Det är klart att jag kan ha två border. MEN – inte så länge jag också är lycklig ägare till en galen schäfer. Att ha två hundar i tränings- och tävlingsbar ålder är (mer än) nog.

 8. Och jag håller med Annette (trots hennes märkliga hemvist 😉 ): Klart du ska ha en valp! Jag är övertygad om att både barktrollet och ”den galna” skulle bli överlyckliga. 😀
  Må väl!

  PS. Duktigt jobbat, och jag är helt säker på att du klarar även en helg i husvagn utan problem. Jag är minsann inte alls lika duktig, i alla fall tyder inte ”det viktiga beviset” på det … 😦 DS.

 9. Annette och Agnetha; HELT seriöst, jag ska INTE ha en hund till! Det finns liksom inte på kartan. Även om viljan finns så ska det funka rent praktiskt och tiden måsten finnas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s