Uncategorized

Raka spåret, eller inte?

Eftersom jag var sugen på lite mer träning den här veckan, på större yta än vad Karlsson Arena kan erbjuda, och väglaget utomhus inte är särskilt lockande (läs: blankis) bestämde jag mig för att ta en timme på Hundspektra. Det var fullbokat på kvällarna men när det visade sig att det var halva priset på morgonen och jag fortfarande har en massa komptid att ta ut var valet inte särskilt svårt. Idag startade vi alltså med en timmes träning, mellan kl 8 och 9.

Körde på med ”grundmomenten” och externbelöning, med variation mellan godis och leksak, och det fungerade bra. Något som däremot stökade till det i den lilla kelpiehjärnan var när jag började gå fritt följ på ”skrå”. 😀 I en rektangulär lokal, med en matta som har tydliga linjer, blir det gärna att man följer längdriktningen, eller går i 90° vinkel mot linjerna. Idag var jag lite kreativ och började gå i sick-sack över ränderna och DET var lite jobbigt sa chokladtomten. 😛 Nåja, han fogade sig i det också när chocken hade lagt sig.

170119b
Lokal med raka linjer.

Eftersom det finns speglar på ena kortsidan i lokalen, och en liten på långsidan, blir det också gärna att man belönar (oavsett om det är från handen eller genom att skicka mot externen) på samma ställe i fria följet, dvs där man ser i speglarna att han går som han ska, och på de punkterna skärper han alltid till sig lite extra. Idag försökte jag vara noga med att variera på vilken plats jag belönade. Himmel och pannkaka så lätt det är att köra fast i samma spår, oavsett om de är raka eller krokiga?!

Vi passade också på att leka på samma galna sätt som på hemmaplan och det gick otippat lätt att få tag på både hund och leksak när jag tyckte det var lämpligt. Kanske börjar det äntligen ge resultat – all träning jag har gjort med att faktiskt fortsätta leken när han kommer in. Jag har varit noga med det hela tiden men han har nog inte riktigt fattat utan trott att det är slut om han lämnar ifrån sig leksaken. Vissa saker tar uppenbarligen lång tid att förstå, och tro på?! Det skulle vara en enorm lättnad om detta kunde fungera även utomhus!

170119c

En bra start på dagen blev det. Hoppas arbetssituationen tillåter att vi gör om det snart igen. 🙂

Strax efter att vi kommit hem anlände posten och där var det ett roligt paket till mig. 🙂 Jenny Wibäcks bok har äntligen kommit. Förutom att jag ser mycket fram emot att läsa den (perfekt som sällskap på nästa veckas tjänsteresa till Norge) så måste jag säga att sidan 78 var extremt snygg, och lättläst. 😉

170119a
Världens Allra Bästa Karlsson spelar fotboll.

Perfekt illustration till kapitlet som handlar om att inte sätta upp mentala gränser för sig själv, för DET är något Karlsson aldrig har gjort. Han förutsätter att han klarar alla utmaningar och då gör han oftast det. Inte ens en fullstor fotboll är för stor att greppa. 🙂

Med kloka Jenny som författare är jag övertygad om att boken är mycket läsvärd och vill man beställa boken så kan man göra det här: lyckagard.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s